“Tuleb suur pidu kahe esinemislavaga,” lubab Aidem Poti juht Auris Rätsep. ”Ilutulestik ei piirdu mitte 2-3 võistkonnaga, neid tuleb rohkem.” Osalema oodatakse võistkondi Leedust, Lätis, Rootsist, Taanist ning praegu käivad läbirääkimised isegi hiinlastega.

“”Suurt pauku” pääseb vaatama üle spetsiaalselt Jägala jõele ehitatava, 32,5 meetri pikkuse silla,” valgustab Rätsep oma plaane.

“Pidu algab laupäeva, 12. augusti hommikul ja kestab umbes 12 tundi. Paneme püsti kaks lava, üks nn. estraadi- ja teine diskolava. Teiste seas astuvad üles Propeller (koos paraadmundris politseiorkestriga), Turist, Singer-Vinger. Muusikavalik on seinast seina: Nuudest Volkonskini.”

Diskolava kava juhivad Milling ja Norman ning seal esinevad Eesti kuumimad bändid Caater, Cool D ja teised.

Võrreldes Haapsaluga lubab Aidem Pot paremaid parkimisvõimalusi. “Tasulisi ja tasuta. Ja keegi ei pea muretsema, et auto ära mõlgitakse.”

Suurel Paugul selgub Eesti meister ilutulestikus. Enne võistlust organiseerib “Suure paugu” peakorraldaja, Eesti Pürotehnikute Liidu juht Eduard Tani aga omalt poolt veel ka demonstratsioonilutulestiku.

“Jägala joa lähedal pole iial varem midagi huvitavat ette võetud. Tegelikult on seal fantastiliselt ilus loodus,” on Rätsep uuest festivalist vaimustuses.

1. mail algaval eelmüügil maksab ürituse pilet 150 krooni. “Ürituse eelarvet ei tahaks täpselt valgustada, aga see ulatub miljonitesse,” märgib Rätsep.

Eve HEINLA