•• Väidan, et Junk Rioti edu saladus on lihtne: te teete õigel ajal õiges kohas õiget muusikat. Kas säärane asjaolude õnnelik kokkusattumine tuli teile üllatuseks?

Vadim: Mingil määral jah... Kuigi on näha, et niisugune muusika on praegu väga populaarne. Lihtsalt vedas, et see, mis sulle meeldib, on praegu tõusuteel.

Kirill: Mulle ausalt öeldes tuli küll, sest “vene skeenes” meid eriti palju ei kuulata. Nii hea tagasiside “eesti skeenest” oli väga üllatuslik ja meeldiv.

•• Kas kohalik ”vene skeene”, kust ka teie hoo sisse saite, pole väga raskerokikeskne?

Vadim: Kindlasti on... Kuigi me jätsime suhteliselt kiiresti esinemise kontsertidel, kus meie muusika ei olnud õigel kohal. Mulle on ükskõik, kas meid kuulatakse või mitte, lihtsalt organisaatorite loogika on arusaamatu: milleks kutsuda meid kontserdile, kus on ainult “metallistid”.

Kirill: Minu arvates on “vene skeene” VÄGA raskerokikeskne. Pidusid, kus mängitaks midagi peale death-trash-muud metal’i, on väga vähe. Meie esimestel live’idel ei saanud rahvas tihtipeale lihtsalt aru, “kes need tüübid on ja mis nad siin teevad”. Üks väheseid “vene skeenesid”, kus meist enam-vähem aru saadi, on nn Manka people.

•• Ühes internetikommentaaris väideti, et viljelete ”integratsioonirokki”. Kuidas te säärasesse stiilimääratlusse suhtute?

Viktor: No comments.

Vadim: Niisugust sihtmärki meil küll ei olnud... Aga kui tahavad, siis las nimetavad.

Kirill: Mida?! “Integratsioonirokk”? Minu arvates on see täielik bullshit. Kui me mängiksime integratsioonirokki, oleksid meie laulud poliitiliselt orienteeritud ja muusika nagu Rage Against The Machine.

•• Kui kõrgeks peate Eesti noore roki taset, kes on teie tipud?

Vadim: Pole kõige hullem, kuigi on suhteliselt palju pop-punki ja raskemat muusikat. Mu lemmikud on Chungin and Strap-on Faggots, J-Stick, Balzam. Dahling on ka huvitav bänd.

Kirill: Mulle tundub, et Eesti noor rokk on rohkem läänele orienteerunud kui peaks olema. Igal pool on metal-, emo-, hardcore- jne bändid, mis varjutavad tõeliselt häid bände. Mul ei ole nende vastu midagi, neid on lihtsalt liiga palju. Mul on Eesti bändidest palju lemmikuid, näiteks Aides, Dahling, Phlox, HU?...

Viktor: Minu jaoks on Eesti bändidest lemmikud Depoo, Pastacas ja Soda Effect.

•• Eestlaste hulgas on vene roki kuulamine omamoodi deep tegevus. Kuidas on lood eesti roki kuulamisega venelaste seas?

Vadim: Nii palju kui ma tean, kuulatakse suhteliselt vähe. Peamiselt kuulavad need, kes mängivad ise midagi sarnast. Mina hakkasin kohalikke eesti bände kuulama hiljuti ja peamiselt neid, kes laulavad inglise keeles.

Kirill: Minu sõprade-tuttavate hulgas on päris palju neid, kes kuulavad eesti rokki (ja mitte ainult). Mina kuulan peamiselt selleks, et leida mõnd uut  huvitavat bändi, võrrelda lavakäitumist ja nautida head “mussi”.

Junk Riot

Tegutseb alates 2006. aastast

Koosseis: Vadim Ivanov – vokaal, kitarr; Viktor Pavlov – kitarr; Julian Zainullin – bass; Kirill Nikiforov – trummid

Myspace: www.myspace.com/junkriot

Junk Riot esineb Plink-Plonkil laupäeval, 19. juulil kell 14