Pühapäeval alustas tööd Oliver Kruuda meediaimpeeriumi ehk Kalev Meedia esimene uudislapsuke. Aadressil

Kalev.ee leiab nüüd uudisteportaali, mida peatoimetab aastaid online-ajakirjanduses askeldanud Sten A. Hankewitz. Lisaks temale töötab toimetuses veel kaheksa toimetajat.

Vähemalt esialgu moodustab Kalev.ee uudiste põhisisu pressiteadete ning muude meediakanalite refereerimine. Lisaks fotod ja videoklipid ning Kalev Meedia enda väljaannete teemad lühidalt esitletuna. Justkui igaühele midagi, aga teisalt ei leia sealt infot, mida kusagilt mujalt pikemalt ja põhjalikumalt juba kätte ei saaks. Nagu lubatud, on portaal kakskeelne, sealjuures tundub, et venekeelne osa on veel pooleli.

Plussid ja miinused

Kalev.ee portaali pluss on panustamine kohalikele uudistele, aga seda juhul, kui asi tõepoolest käima läheb. Uudistemenüü on jagatud maakondade kaupa, maakondade all avaneb omakorda menüü valdade ja linnade nimedega. Ka kohalikest uudistest leiab vaid sealsete lehtede refereeringud ning pressiteated, mis on jällegi igav ega paku uut infot. Tekib küsimus: kui inimesed tõesti kohalikke uudiseid saatma hakkavad ja Kruuda on lubanud selle kõik moonutamata kujul üles panna, siis kes kontrollib, et portaalis valeinfot või näiteks vastaspoole kommentaarita süüdistusi ei esitataks?

Hetkel ei paku Kalev.ee midagi uut. Teisi väljaandeid refereerides on “kopi-peist” meetodil kohati isegi samad kirjavead sisse jäänud. Kogu portaalist jääb mulje, et asi on alles toores, seda ka kujunduses, mis praegu meenutab rohkem intranetti kui asjalikku uudisportaali.