Kuuba elanikud on imestamisväärselt pikaealised. Teadlased on seda imelist nähtust siit ja sealt uurinud ja jõudnud järeldusele, et imeravim koosneb mõõ-dukast alkoholitarbimisest, suurest hulgast kohvist, Kuuba sigaritest ning huvist seksi vastu.

Saksa ajaleht Welt vahendab Nancy Nepomucemo uuringute tulemusi, mille käigus ta küsitles pooltsada Villa Clara provintsi elanikku, kes kõik olid vanemad kui sada aastat. Villa Claras elavad inimesed keskmiselt 78aastaseks, haarates selle tulemusega Kuubas elueapikkuse poolest esikoha.

Enamik vanureid on erksa mõistusega ja hoolimata oma east teevad nad füüsiliselt rasket tööd. Keskmiselt 60% sajandivanuste inimeste vanemad elasid samuti kõrge eani. 95% vanuritest toitub tervislikult.

Menüüsse kuulub palju kala, linnuliha, juurvilja ja maniokki. Toit keedetakse vähese soola ja looduslike vürtsidega. 

Vanurite elu käib kindlate reeglite järgi. Ükski sajaaastastest pole alkohoolik, aga peaaegu kõik joovad palju kohvi ja suitsetavad sigareid. Seejuures on neil säilinud elav huvi seksi vastu.

Kuuba tahab oma inimeste keskmise eluea kergitada 80. eluaastani ja korraldab seepärast arvukalt kõnealuseid uuringuid.

Hetkel elab Kuuba saarel enam kui 3000 üle saja aasta vanuse inimese. 1,6 mln kuubalast (14% rahvastikust) on üle 60aastased. Kuubas tegutseb ka enam kui 120aastaste klubi.