Teet Sepaste kinnitab, et tänapäeva betoon on hea veepidavusega, aga mitte aurutihe. Õõntesse jäänud vähene vesi aurub sealt aja jooksul välja. Ehitajad panevad siseviimistluse kaitseks põrandakatte alla aurutõkke.

Ehitamise ajal konstruktsioonidesse jäänud sadevesi võib kahjustada ka välissoojustust. Sepaste sõnul halvenevad soojustuse soojusisolatsiooni omadused kuni 30%, mis tähendab kasvavaid küttekulusid. Seepärast on tema meelest isegi hea, kui betooniõõnsustesse jäänud vihmavesi saadakse kätte puurides.

Kaela ämbritäis vett

Teet Sepaste hoiatab, et inimesed ei hakkaks nüüd paaniliselt puur käes oma lagesid juustu sarnaseks muutma, sest probleeme on mõislik lahendada nende tekkimise järjekorras.

Ehitusfoorumites on kirjeldatud, kuidas lakke auku puurides on kaela sadanud kuni ämbritäis vett. Teet Sepaste sõnul tundub põrandale laiali valgunud veekogus alati suurem, kui see tegelikult on. Et vesi ei saja enamasti otse maha, vaid valgub mööda lage laiali, rikkudes seejuures siseviimistlust, soovitab Sepaste kindlasti rääkida sellest ehitajaga.

Lekke põhjuseks võib olla ka vigastatud veetoru. Esimese hooga ei saagi kindlaks teha, kas tegu oli sadevee või veelekkega. Seepärast jäta lakke puuritud auk mõneks päevaks avatuks, veendumaks, et sealt lisa ei tule. Lekkekoht ei pruugi olla sama, kust vesi konstruktsiooni tungib, õiget kohta võib olla päris keeruline leida.