Isiklikus tantsukoolis mitusada õpilast

Tallinna kolimist kaalus Laine juba mitme aasta eest, ent pärast potentsiaalse elukohaga tutvumist teatas Liis-Katrin emale resoluutselt: "Sa võid üksi siia elama tulla, mina küll ei tule!" Toona kolimisest rohkem ei räägitud ja teema ei jõudnud selgi sügisel tõsiselt päevakorda. "Mul on Pärnus oma kool ja trupp, oleksin niikuinii pidanud hakkama kahe linna vahet sõitma," põhjendab Laine Mägi. Ja et tants on talle väga tähti, on ilmselge. Tüdrukuid hakkas ta balletikoolis, võistlustantsutrennis ja varietees omandatud kogemuste põhjal tantsitama juba 17 aasta eest Pärnusse tööle minnes. 1997. aastal tõsteti tema tantsukool ametlikult õppeasutuse staatusesse ning praegu on selle nimekirjas umbes 270 õpilast. "Minu jaoks pole esmatähtis see, et tüdrukutest saaksid tantsijad, vaid et nad tunneksid end hästi ja enesekindlalt, hoiaksid lõuga püsti ja oskaksid kingadega käia - kui oled kogu aeg botaseid kandnud, siis ei oskagi enam kontsadega käia," räägib Laine Mägi ja demonstreerib ilmekalt tossu- ja tikk-kontsakandja kõnnakute erinevust.

Harakas uputas kilpkonna veetünni

Praegu on värskel draamateaterlasel uue hooaja rollid juba teada. "Teen proove Moliere´i "Don Juanis", varsti hakkan "Kreeklane Zorbasele" liikumist seadma ja kevadel ootab ees roll "Hapus veinis ja sinihappes". Endlas käin mängimas lavastuses "Putukate elust" - varsti ongi üks etendus, pean hirmuga vaatama, millal see täpselt on," hakkab Laine Mägi järsku märkmikku lappama.

Kui sõpradele on Laine Mägi lihtsalt Laints, siis pärnulaste jaoks on ta Pärnu Aasta Naine 99, keda kutsutakse vastuvõttudele ja heategevusõhtutele. Viimati käis ta üritusel "Naised poliitikas", kus pidas ka oma elu esimese kõne.

"Tiitel on ikkagi kohustus, ma ei saa jätta neile kutsetele vastamata. Olen isegi kahe trenni vahel koju jooksnud, kostüümi selga pannud ja vastuvõtule läinud," kirjeldab Laine, kelle tegemistele ei näi lõppu tulevatki. "Kui üks asi hakkab lõppema, kerib järgmine juba eelmise sees. Võib-olla mehed suudavad teha ainult üht tööd, naised lahmerdavad ikka mitme asja kallal korraga," arvab Laine Mägi.

Mitmel rindel rabelemise kõrval naudib ta kodus istudes ja puhates ka üksiolemist, ent lemmikloomi tütre palvetest hoolimata ei pea. "Meil oli kilpkonn, kelle harakas noka vahel minema viis ja veetünni uputas. Kanaari linnud olid ka, vedasin neid puuriga ringreisidel kaasas. Kord pääsesid nad plehku ja ma otsisin neid raadio kaudu taga. Minu elustiil ei luba loomi pidada," nendib Laine Mägi. Ja sukeldub taas oma lõputute toimingute virvarri.


Näitlejanna Laine Mägi

Sündinud 3. veebruaril 1959.

Õppis Kehra keskkoolis, Tallinna Koreograafiakoolis, Tallinn 32. keskkoolis, Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri X lennus.

1982-99 näitleja Pärnu teatris Endla.

Aastast 1992 lavakunstikateedri lavalise liikumise õpetaja.

1. septembrist 1999 Eesti Draamateatri näitleja.

Tantsutrupi Lancy ja Laine Mägi tantsukooli juht.

Tähtsamad rollid: Endla teatris: 1987 - "Saialilled", Ruth

1994 - "Gösta Berlingi saaga", Elisabet

1994 - "Äärmused", Marjorie

1995 - "Edmund Kiin", Elena

1996 - "Toolid", vana naine

1998 - Rao Heidmetsa lastefilm "Kallis härra Q", Sigridi ema

1998 - telelavastus "Mõmmi aabits" ETVs, Hirve-Hilla

Anneli AASMÄE