Kohalike reklaamibüroode kunstidirektorite ning majanduslanguse ootel investeerimispankurite iPodides on põksunud tema muusika juba 2005. aastast, mil kunagise Moloko lauljatari esimene sooloalbum päikest nägi.

Neid, moodsast muusikast nii mõndagi jagavaid reklaami- ja rahamehi, on Rock Café täna õhtul paksult täis. Nagu ka kõiki teisi, kellele mõjub glamuurne reklaamlause “Londoni bravuurseim diiva” kohustusliku kogunemiskutsungina.

Sellist seltskonda õlle- ja higiseguses rokikatedraalis iga päev just ei kohta ning juba enne Murphy lavale saabumist on näiteks WASP-i kontserdiga võrreldes õhus hoopis teine – ja kui lubate –, pisut liberaalsem vibe.

Karismaatiline tšikk

Aga lavale nad tulevad. Kõigepealt täiskoosseisuline bänd, seejärel kaks taustalauljatari ja siis

iiri juurtega “elektroonika laulja” ise. Ning groove on võimas.

Kord priskelt pumpsuva biidiga miksitud minimalistlike kitarrikäikude, kord uimase happedÏässi standardite saatel laulab Roisin (kelle nime siinkribija veel üleeile lootusetult valesti hääldas) korraliku seti lugusid ja pole vähematki kahtlust, et nii karismaatilist tšikki võõrustasid selle klubi lavalauad viimati – eee – ei ole ilmselt võõrustanudki.

Mütse ja muid aksessuaare enam-vähem iga loo järel vahetanud naise hoiakus ning siia-võib-kohe-uppuda-muiges on rütmi isegi siis, kui rütmi parajasti polegi. Meloodiast rääkimata. Roisini hääl ei ole võimas selle mõiste soulilikus tähenduses, ta ei puhu klubi katust pealt ega esimeses reas seisva kuulaja südant selja kaudu välja. Ta laulab isegi vaikselt, eriti kõigi nende MTV kisakõridega võrreldes. Aga laulab kuradi hästi.

Keset kolmandat lugu meenub värskelt Playboyst loetud Riho Sibula intervjuu. Sibul ütleb: “Põhjamaisus on ju hea ja selle poole võikski püüelda, mitte teha neid lõputuid afroameerika melisme, mida noored eesti tüdrukud harrastavad. Et meloodiat polegi, aga see-eest on üks tohutu melismirida. Ja pidevalt räägitakse mingist r’n’b-st.

Teiseks hämmastab mind see, miks kõik tahavad olla sellised tädid. Tädi Celine ja tädi Mariah. Eeldaksin, et noor inimene võiks ukse jalaga lahti lüüa ja oma hinge seest välja kisendada.” Aamen. Loodetavasti on saalis mõni noor eesti tüdruk, kelle elu Roisin ehk päästa suutis.