Magamistuppa pandud televiisor rikub noore inimese tervise. Nii mõneski peres on noore tuppa paigutatud teler tervisehädade põhjuseks.

Ameerikas Minnesota ülikoolis uuriti ligi 800 13-19-aastast noort. Ajakirjas Journal of American Academy of Pediatrics ilmunud uuringu kokkuvõtte järgi avaldab noorte tuppa pandud teler poistele ja tüdrukutele erisugust mõju. Tüdrukute puhul toimus dramaatiline muutus liikumises – see langes 30% pärast seda, kui magamistuppa toodi televiisor. Poistel langes märgatavalt keskmine hinne koolitunnistusel.

Nii poiste kui ka tüdrukute puhul mõjutas teleri paigutamine magamistuppa ka nende söömisharjumusi. Telerit omavad noored sõid 20% vähem puu- ja juurvilja, samal ajal suurenes maiustuste osakaal toidusedelis. Televiisorist sai ka perekonna asendusasi – televiisorit nautivate noorte seas vähenes tunduvalt ühise peresöögilaua taga veedetud kordade arv.

Uurimisrühmas oli 2/3-l noortest oma toas televiisor. Uuringut tehes võrreldi neid noori otseselt nendega, kellel isiklikku telerit ei olnud. Uurimisrühma juhtinud teadlase Daheia Barr-Andersoni arvates tuleks lapsevanematele öelda, et soovituslik on murdeealiste tubadest televiisorid ära võtta.