Teiseks põhjuseks võib olla programmi maht ja eelarve, mis on ühe telekanali tingimustes üsna konstantne suurus, seega tuleb igal telehooajal pakkuda vaatajatele ka midagi uut. Siin ongi valikute küsimus, milline ekraanil olev saade asendada millegi uuega,” põhjendab Ruussaar.

Kas saadete lõpetamise üks põhjus võiks olla vaatajate vähesus, seda ei tea programmijuht Ruussaar täpselt öelda, ent lisab siiski, et kindlasti ei olene suurema osa saadete näitamine massist ega võimalikult suurest sihtgrupist, jäädes siiski eesti kultuuri kandjaks. “Muidugi on avalik-õigusliku ETV kanalil saateid, mille puhul ei saa eeldada massiauditooriumi, kuid mille puhul on oluline eesti kultuuri jäädvustamine. Näiteks süvamuusika või moderntantsu puhul eeldame, et oleme selliste saadetega populaarseimad sihtrühmas ehk siis muusika- ja tantsuhuviliste seas.”

Kattuvaid saateid piisavalt

Telekanali programmijuht peab poliitikasaate “Parlament” lõpetamise põhjuseks päevakajaliste saadete dubleerimise ebavajalikkust ning leiab, et kattuvaid saateid on piisavalt, viidates kas või “Aktuaalsele kaamerale”. Siiski peab Ruussaar “Parlamenti” igati heaks ja huvitavaks saateks.

“Olenemata esmaspäeva hilisest eetriajast oli saate reiting täitsa piisav,” leiab ETV programmitellija Piret Suurväli, kelle sõnul rakendatakse “Parlamendi” noori andekaid saatetegijaid kindlasti teistes projektides. “Viimane “Parlament” on eetris detsembri lõpus, kuid nn asendussaatest on veel vara rääkida, samuti tulevatest või kaduvatest saadetest,” teatab programmitellija Piret Suurväli.

Ekraanilt kadunud

Hüvasti!

•• Tuntumatest saadetest on ETV ekraanilt viimasel ajal kadunud “5. stuudio”, mis asendus saatega “Foorum”. “Tegelikkuse KesKuse” vahetas välja populaarne Inglise komöödiasari “Jah, härra peaminister”. Samuti pole käesoleval hooajal enam eetris humoorikat taibusaadet “Teletaip”, mille asemel korratakse Jaan Krossi romaanist tehtud telesarja “Wikmani poisid”.