••Miks ripuvad neti.ee-s pornoreklaamid?

Reklaam on väga selgelt ühes rubriigis “Täiskasvanutele”. Oleme järginud seda, et vastava lehekülje ees oleks hoiatus (alla 18-aastastel sisenemine keelatud) ning et reklaam ei oleks vastuolus seadustega. Kui seadusandja vastavad reklaamid ära keelab, siis loomulikult kaovad ka need reklaamid.

Ka politsei kontrollis eelmise aasta lõpul Eesti serverites asuvaid sellekohaseid lehti. Selle tulemusel kustutati mitu linki lehtedel, mis ei vastanud seaduse nõuetele. Samuti oleme eemaldanud linke ja reklaame kasutajate tähelepanekute põhjal.

••Kes vastutab selle eest, et alaealised sinna ligi ei saaks?

Lingid seksilehtedele on ainult ühes, väga selgelt eristatud rubriigis.

Alaealiste internetikasutust on vanematel võimalik “lapseluku” jms tarkvaraliste vahenditega piirata. Veebilehel peab olema hoiatus, et tegemist on alla 18-aastastele keelatud lehtedega, ning selle eest vastutab veebilehe tegija. Kui hoiatust pole, siis linki ja reklaami ei lisata.

See, kui lingid ja mingi osa selleteemalistest lehtedest asub Eesti serverites, annab võimudele võimaluse tegevust kontrollida ning lasta seadusega vastuolus olevad lehed, reklaamid, lingid vms kõrvaldada. Kui kogu sellelaadne sisu asuks välismaal, siis puuduks Eesti ametivõimudel nende üle kontrollivõimalus täielikult.