Nauditav ja ladus

Priit Pruul

Neljapäeva õhtul sai pärast mõnekuulist pausi näha Eesti telemaastiku ühe dünaamilisemalt koos töötava duo teleekraanile naasmist. Tegelikult tuldi nüüdsest küll kolmekesi, sest Baruto-nimelisest koerakesest loodetakse karmi tele-elukooliga treenida saatejuhtidele tõeline telekoer.

Saade oli nauditav ja ladus. Vanadele telekaladele ei tekitanud uus kujundus ning ka veidi teistsugune formaat ujumisraskusi. Väga mõnusa vahepalana mõjus “Eesti sanitar”, mis on otsekui saade saates ja võiks kunagi saada täiesti iseseisvaks sotsiaal-koomilis-poliitiliseks saateks – tegijad on ju selles vallas õppinud ja kogenud. Võib-olla ühte oleks soovinud veidi rohkem. Jultumust nimelt jääb Reikopil ja Välbal pisut vajaka, kuid kindlasti andsid sellesse osa ka saatekülalised, kes eeldatavasti ei olnud rahustite mõju all.

Eksperimendid ja kõrvalepõiked

Mari Rebane

Anu Välba ja Marko Reikop on tõesti kodumaisel telemaastikul ühed paremad saatejuhid, eriti torkab see silma nüüd, kui neid pole mõnda aega ekraanil näha olnud. Puhkus paistab olevat eriti hästi mõjunud Anu Välbale, kellest õhkus suurt ekraanil olemise rõõmu.

Kõige rohkem meenutas “Paar” saadet “Kahvel”, mis on tehtud terevisioonilikult pehmes võtmes. Stuudios olid päevakajalised külalised, kes said meeldivas keskkonnas oma mõtteid avaldada. Vaatajate huvi hoidis üleval presidendikandidaatidele oodide kirjutamise eksperiment (millega Tommyboy ja Ave Alavainu said suurepäraselt hakkama) ning kõrvalepõige “Eesti sanitari” maailma, lisaks klassikaline SMS-valimine, millega otsustati, kes kolmest saatejuhist (Baruto ju ka) läheb järgmisel nädalal tööalast eksperimenti tegema.

Kuigi kohati veidi segadust tekitav (näiteks “Eesti sanitari” tegijate nimed jäid saladusse ning pisut arusaamatuks jäi ka nende eesmärk), oli “Paar” ikkagi keskmisest tunduvalt parem neljapäevaõhtune ajaviide.