See patarei lahendab suure hulga probleeme, mis seni plastkaardi valmistajaid vaevanud on. Pooljuhtide tehnoloogia on arenenud juba piisavalt kaugele, et vähem kui millimeetripaksustele kaartidele võib paigutada erinevaid kiipe. Seni oli põhiliseks probleemiks vooluallika leidmine neile seadmetele.

Seni said 'Smart cardid' voolu kas kaardi pinnale kinnitatud kontaktide vahendusel või siis induktsiooni teel aparaadist, millega nad kontakti sattusid. Kumbki meetod ei ole osutunud siiski piisavalt töökindlaks, kuna kaardi pinnale kinnitatud kontaktid kipuvad purunema või kuluma ja induktsiooni teel on võimalik edastada vaid üsna väikest voolu. Matsushita uus patarei on piisavalt õhuke, et mahtuda ISO-standartiele (0,76 mm) vastavate plastkaartide sisse.

Esimesed sellised patareid valmivad juba detsembris. Patarei annab 3 voldist pinget ja tema nominaalne mahtuvus on 18mAh. Patarei paisatakse seeriatootmisse järgmise aasta kevadel ja arvatakse et nõudlus selle järgi ületab 300 000 ühikut kuus.

IDG News / MEGA