Stuttgardis peetud G-grupi mängus evis ohtlikumaid võimalusi hoopis Sˇveits. 24. minutil eksisid prantslased suluseisu tekitamisel. Tranquillo Barnetta karistuslöögi järel ei saanud pallile pihta Philippe Senderos ega Alexander Frei. Pall lendas Fabien Barthezi kaitstud värava posti ja põrkus sealt tagasi. Seejärel suutis Eric Abidal palli Frei nina eest minema lüüa.

Teise poolaja keskel leidis väljakusügavusest tulnud sööt Prantsusmaa värava lähistel Daniel Gygax’ peanupu. Tolle löögist maandus pall aga Barthezi jalgadesse.

90. minutil hoolitsesid prantslaste parima võimaluse eest vahetusmehed Louis Saha ja Vikash Dhorasoo. Saha jättis pärast tsenderdust rinnaga pehme söödu Dhorasoole. Too lõi kiirelt peale, ent napilt mööda.

Prantsusmaa peatreener Raymond Domenech kritiseeris venelasest vilemehe Valentin Ivanovi tööd. “Ma ei saanud alati kohtuniku otsustest aru,” vahendas Reuters Domenechi sõnu. Ta viitas Ivanovi antud kaheksale kollasele kaardile. “See on uutmoodi õigusemõistmine, peame vist sellega harjuma hakkama.”

Domenechi hinnangul pole katki veel midagi ja edaspidi annab olukorda parandada. “Võtsime oma peakonkurendilt kaks punkti,” märkis ta. Šveitsi juhendajat Kobi Kühni ei muserdanud käest lastud võimalused, ta oli rahul ka ühe punktiga.

Uue sajandi needus?

Järgmistes kohtumistes saab näha, kas viimastes kontrollmängudes vaid võite tunnistanud prantslastel lasub uuel sajandil mingi MM-needus. Mäletatavasti ei suudetud eelmisel, Jaapanis ja Lõuna-Koreas peetud finaalturniiril lüüa kolmes alagrupimängus ühtegi väravat ja kukuti varakult välja. 1998. aasta MM-finaalis purustati aga kodusel Stade de France’il Brasiilia koguni 3:0.

Järgmise mängu peab Prantsusmaa pühapäeval Lõuna-Korea, eelmisel MM-il neljanda koha saavutanud meeskonnaga.