Seda hoolimata heast läbisaamisest rahvusringhäälingu uue juhi Margus Allikmaaga. Eesti Televisiooni praeguse juhi Ainar Ruussaare sõnul ei ole ta veel otsustanud, millisele ametipostile edasi suunduda, kuid ringhäälingu juhatusse ta kuuluda ei soovi.

Esialgu tahab Ruussaar sõita Gruusiasse puhkama ning lükkab uue töökoha valiku üle otsustamise edasi.

Asi pole Allikmaas

Üks on aga kindel – ETV juhatusse ta enam kuuluda ei taha, hoolimata uue ringhäälingu juhi Margus Allikmaa sellekohasest soovist. “Tipptasemel kindlasti mitte,” selgitas Ruussaar Päevaleht Online’ile oma plaane ETV juhatusse kuulumise kohta.

Rahvustelevisiooni praeguse juhi sõnul ei kujutaks ta end praegu ette võimaliku tippjuhina sellises uues organisatsioonis, nagu rahvusringhääling seda on.

“Asi ei ole Allikmaas ega uues juhtkonnas. Ma saan Allikmaaga tegelikult väga hästi läbi, ma lihtsalt tunnen, et mul oleks rahvusringhäälingus keeruline olla,” selgitas Ruussaar.

Palju pakkumisi

Siiski kinnitas ETV juht, et on saanud väga palju tööpakkumisi, mis kõik jäävad meediavaldkonda. Otsust pole ta siiani veel langetanud. Ruussaare sõnul on pakkumisi tulnud ka välismaalt, kuid nende vastuvõtmise peale ta ei mõtle. “Mul on piisavalt väike laps, et mitte minna välismaale elama,” põhjendas ta ise.

Kuulujutud Ruussaare Moskvasse Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio korrespondendiks siirdumisest lükkas mees kindlalt ümber. “Mitte keegi ei ole mulle sellist asja pakkunud.”

RHN-i esimeheks valiti Jõesaar

•• Uus rahvusringhäälingu nõu-kogu valis esimeheks Andres Jõesaare, kes on täitnud seda ametikohta 2000. aastast ala-tes. Rahvusringhäälingu nõukogu (RHN) esimehe kohale kandideerisid Igor Gräzin ja Andres Jõe-saar. RHN on ETV ja Eesti Raadio kõrgeim juhtimisorgan.