Kuno Plaani arvates on kõige keerulisem just pärmitaigna valmistamine, sest pärmiga tuleb tundlikult ümber käia. Vedelik, milles seda lahustatakse, võib olla toasoojast vaid õige pisut soojem. Tainast ei tohi kerkima unustada, tulemuseks on hapuks läinud tainas, millest valmistatud kuklid võivad küpsetamisel kokku vajuda. Kuno Plaani arvates ei vaja kuklitainas eriti palju suhkrut, sest magusa maitse annab vahukoor niigi. Ühe paki vahukoore kohta piisab kahest teelusikatäiest suhkrust.

Valmis kukkel kaalub 50 grammi, vahukoort on igaühele arvestatud 15 grammi.

Pärm hõõrutakse suhkruga vedelaks, lisatakse leige vesi, segatakse sellesse umbes pool jahukogusest. Taignal lastakse kerkida, kuni selle maht on kasvanud 1 1/2–2kordseks. Seejärel lisatakse sool ja teised maitseained, suhkruga vahustatud munad, jahu ja vähehaaval pehme või. Tainast sõtkutakse, kuni ta tuleb kausi ja käte küljest lahti ning on ühtlane.

Pärmi peaks lahustama 28-35 kraadi juures. Kui panna liigkuuma vedelikku, siis sai lihtsalt ei kerki.

Ka teised ained peaksid olema veidi aega soojas toas seisnud. Pärmitaigen ei tohi kerkimisel saada tuuletõmbust.

Kes soovib hommikul või töölt tulles kohe küpsetama asuda, võib taigna juba varem valmis teha.

Jahu sõelutakse kaussi, lisatakse pehme rasvaine ja maitseained. Pärm hõõrutakse suhkruga vedelaks ja lisatakse külm vesi, kallatakse jahu sekka ja sõtkutakse. Taigen veeretatakse palliks ja asetatakse 8-10 tunniks külma kohta kerkima.

Valmis vormitud kukleid lastakse rasvaga määritud ahjuplaadil esmalt 15-30 minutit kerkida, seejärel võib kukleid pealt määrida lahtiklopitud munaga, suhkruveega, piimaga või kohviga. Kakke küpsetatakse kuumas ahjus 10-15 minutit. Pärast jahtumist lõigatakse kuklitelt kübar maha ja täidetakse saiake vahukoorega. Kukli sisu võib ka pisut välja õõnestada ja panna sellesse haput moosi.