Enne Erost pooletunnise esinemisega lavale tulnud Dave Benton laulis oma tuntud headuses kavereid popmuusika varasalvest. Lõpuloona kõlanud "Everybody" tõstis lava ees üles kätemere ning lasi tagasihoidlikul publikul esimest korda ennast liigutada.

Kui palju kuulajaid eile Tallinna laululavale Itaalia popstaari uudistama oli tulnud, on raske öelda. Üleliia inimesi täis laulukaare poole keeratud lavaesine igatahes polnud. "Ongi mõnusam, rohkem tuttavaid jääb silma ning pole sellist trügimist," sõnastas piduline Elmar oma võrdluse Elton Johni kontserdiga.

Lühikest kasvu Eros Ramazzotti enda esinemine oli igas mõttes aus. Laulja nautis oma lavalolekut esimesest laulust peale; ta elas oma tekstidesse ning rütmi nii sisse, et enamiku lugudest esitas poolsuletud silmadega. Võimas videoekraan, kuhu projitseeriti reaalajas pilti staari esinemisest, jättis varasemate kuulsuste showdega võrreldes ehk meeldivaima mulje. Kaheksa kaameraga jäädvustatud esinemine, kuhu vahele monteeritud varasemaid videokatkeid, lummas oma visuaalsusega sedavõrd, et itaallane oma naturaalses olekus laval sootuks ära kadus.

"My name is Eros. What´s your name?" tegi Eros kell üheksa viisakalt otsa lahti. "Tere ektust, Tallin," vatras ta ja tänas pärast iga laulu viisakalt: "Aitehh!" See meeldis iseäranis - ikkagi kohe aru saada, et pole niisama luhvtivend, vaid on viitsinud vähemalt mingitki eeltööd teha. Muide - olgu kohatu võrdlusena mainitud, et eestimaalane Dave Benton suhtles laval publikuga vaid inglise keeles.

Et Eros Ramazzotti ise on suur vutifänn, oli ka ta rõivastus teemakohane: seljas number kolme kandev jalg-pallisärk, jalas sinised teksad ning tänavatossud. Temperamendist johtuvalt pärlendasid laulja otsa-esisel esimesed higipiisad juba pärast teist laulu.

Kuulu järgi oli Eros oma kaaskonnale reserveerinud kontserdijärgselt Club Hollywoodi VIP-baari, kus joovastavate jookide ning kaunite daamide seltskonnas ta n.-ö. lipsu lõdvemaks lootis lasta.

Tema õhtupoolik sai tegelikult alguse juba tunde enne kontserti: maailma ühe suurima plaadifirma BMG Baltimaade esindus andis talle heade plaadi-müügi tulemuste eest Lätis üle Golden Awardi. Selle pälvis Eros Ramazzotti 1997. aastal välja antud plaat "Eros", millel on muu hulgas ka duett Tina Turneriga "Cose Della Vita / Can`t Stop Thinking Of You".

Valdo Jahilo