Microsoft on appi meelitanud suured protsessoritootjad nagu Intel, AMD ja Qualcomm, mille kiibid vajavad nüüd ärikasutajate tarkvara käitamiseks uusimat Windowsit. Kusjuures osa Skylake’i põlvkonna protsessoreid toetavad veel Windows 7 ja 8.1, aga ainult 17. juulini 2017.

Microsoft põhjendab käiku sellega, et tootjad ei pea enam nii paljude riist- ja tarkvarakombinatsioonidega arvestama. Windows 10 vallutas esimese viie elukuu jooksul 200 miljonit seadet. Microsofti eesmärk on esimese kolme aastaga miljardini jõuda. Kuna edukad olid juba senised opsüsteemi juurde meelitamise võtted – alustades selle tasuta jagamisest –, võib eeldada, et uus taktika aitab eesmärgi kenasti saavutada.

Sest tavainimesed võivad uue arvuti ostmist edasi lükata, aga paljud ettevõtted ei saa seda teha. Mõiste enterprise ei hõlma teoreetiliselt ainult ettevõtteid, vaid ka koole, kasutajarühmi, klubisid, heategevuslikke ühinguid ja muidugi valitsusasutusi.

Aga just ettevõtted on tihti kõige visamad Windowsit vahetama. Paljud neist olid Windows 10 ilmudes endiselt truud XP-le.