Esiteks lööks kilomeetrine asteroid kokkupõrkel Maasse 15 km laiuse kraatri, millest paiskuks atmosfääri selline hulk tolmu, et taevas pimeneks kuueks kuni kümneks aastaks. Sõna otseses mõttes kõige mustema stsenaariumi järgi oleks taevas esimesel paaril aastal lausa 70% pimedam.

Tolmu tõttu jääksime ilma ka soojusest ja keskmine temperatuur langeks umbes kaheksa kraadi Celsiuse järgi. Külmem keskmine temperatuur tähendab ka vähem sademeid, sest vett aurustub jahedates oludes vähem. Pimeduse, jaheduse ja väheste sademete tagajärjel variseks taimedest algav toiduahel kokku.

Hea uudis kõige selle õudse kõrval on see, et niisuguse suurusega ohtlikud asteroidid ei satu siia kanti sagedamini kui poole miljoni aasta tagant. Juhul kui asteroidi kurss on teada ja ta on tõesti ohtlik, saab taevakivi rakettide ja tuumalaenguga teise suunda juhtida. Võimalik, et isegi ilma Bruce Willise abita.

Järgmine märkimisväärne asteroidi möödalend on 5. märtsil, kui Maast purjetab mööda tilluke asteroid 2013 TX68, mille läbimõõt on kolmekümne meetri ringis.