Tilli ja Kummeli teeb soojaks omaniku kohaolu. Igas mõttes – tema puudutust on märgata on nii käejäljena seinal kui ka menüüs. Tundub, et kohvik on perenaise Nele-Marit Orase (ja kohviku diivanil lesiva valge kutsu) elustiil, mitte kuldvasikas. Kuigi kuldset tooni ei peljata – värvidest valitseb hele oliiv, beež ja kuldne, mis õnneks kergendab keskaegse kivimüüri hallust. Kõige nutikam sisustuselement on aga ikkagi loomulik valgus, mida lubatakse tuppa ka läbi lae. Ja suvel on võimalik eralduda ka vaiksesse sisehoovi.

Jamie Oliveri mõju

Kahekümnest roast koosnev menüü on trendikas, värske ja hoogne, täpselt parajas balansis kodutoidu ja suure kokakunsti vahel, kusjuures Jamie Oliveri mõju on ilmne (sellele vihjavad ka inspireerivad ajakirjad riiulis). Teenindajad on asjalikult sõbralikud ja nende vestlused köögiga mõjuvad mõnusalt ausalt, andes aimu, milline kõrgem matemaatika on tegelikult kõigi roogade õige ajastus!

Kreemjas munapuder (3.50) ja suvine kartulisalat soolasiia ja kapparitega (6) on head hommikused äratajad. Kergsoolasiiast hakkab saama eestlaste trenditoit – aga väljateenitult, selle kohaliku kala valge liha on ju ekstraklass! Ehk oleks kartulisalatile teinud head veidi rohkem rohelist (see oli saledat joont hoidvate neidude lisamärkus). Kõrvale jõime muidugi kummeliteed meega (sest tilliteed ju pole).

Rohelise herne ja basiiliku supp (4.50) on dekoreeritud krõbeda peekoniga, kuid muidu sametine kõhutäis. Söögikoha hitiks on veiseburger rosmariini-meresoola friikartulite ja aioliga (7), mis oma nime igati õigustab: pabertuutus kartul on hoopis teisest rassist kui burgeriputkast pärit vaesed sugulased ja kotlett on puhas lihamõnu. Pealegi lööb rosmariini lõhn burgerisõbral sõõrmed lahti!

Madalküpsetatud pardifilee köögiviljade ja apelsinikastmega (11) on küll menüü kalleim roog, kuid õigustab hoolimata väikesest portsust igati oma hinda. See roog võiks olla auga ka iga gurmeerestorani menüüs.

Kuna toidud on oma olemiselt üsna kerged (isegi burger ei mõju tervisemõrvana), siis ei tundu ka magus liiast. Šokolaadibrauni maasika-rabarberi sorbetiga (4) on mõnus duell krõbeda šokolaadikoogi ja rasvatu jääpalli vahel. Üllatajaks osutub aga mango-maasika smuuti, mis on paksult jäine ja hapu. Kuigi mangomaitse tundus jäävat sama kaugeks kui Merkuur, siis julgus tulla välja nii ausalt hapu (suhkur on ju patt!) jääjoogiga oli vägagi värskendav.
Kohvik Till ja Kummel 19Toit 10/10
Interjöör 4/5
Teenindus 5/5

Nunne 7, Tallinn
E–N 11–22
R–L 11–24EdetabelChedi 20 | Sadhu 19 | Sfäär 19 | Papli 19 | Von Krahli Aed 19 | Oko 19 | Leib Resto ja Aed 19 | Korsaar 19 | Kukeke 19 |Tigu 19|