Bonnieri preemia võitis Kadi Heinsalu 8. novembril 2006. aastal Äripäevas ilmunud artikliga „Arco Vara küsib korteriostjatelt kolmandiku raha juurde”, mis paljastas Eesti suurima kinnisvarafirma Arco Vara kavatuse taganeda korteriostjatega sõlmitud lepingu tingimustest ning nõuda korteribroneerijatelt kolmandiku võrra lisaraha ning mille avaldamine sundis kinnisvarafirma oma hinnapoliitikat muutma ja lepingutest kinni pidama. 

 Ajalehtede liidu hinnangul iseloomustas võidutööd lihtsus ja selgus ning selle mõju oli žürii hinnangul väga suur. Loo avaldamine sundis kinnisvarafirmat oma hinnapoliitikat muutma ja lepingutest kinni pidama, see hoidis ära ka teiste kinnisvarafirmade poolt klientidelt lisaraha küsimise. Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev välja pandud preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni.

Preemiale kandideerisid veel Argo Ideon ja Tarmo Vahter Eesti Ekspressis 17. augustil ilmunud artikliga „Toomas Annuse meistriklass”,Ralf Martin Soe Äripäevas 13. aprillil 2006 ilmunud artikkel „Ümbrikupalk Grossi juurest” ning Sulev Vedler ja Tarmo Vahter Eesti Ekspressis 12. oktoobril ilmunud artikliga „Kahtlustus: Maa-ameti juht võttis 11 miljonit krooni pistist”, mis näitas esimesena Eestis, milles kahtlustatakse maa-ameti kõmuliselt vahistatud juhti.

Noore ajakirjaniku preemia Eesti Päevalehe reporterile

Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta lennu poolt välja antud Noore ajakirjaniku preemia preemia saab Toivo Tänavsuu 27. veebruaril Eesti Päevalehes ilmunud looga „Almunia: Eesti üleminek eurole 1. jaanuaril 2007 väheusutav”. Liidu hinnangul öeldi Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus Euroopa Komisjoni rahandus- ja majandusvoliniku Joaquin Almuniaga esimest korda välja, et 1.jaanuarist 2007 Eestis eurot kasutusele ei võeta. Lisaks oli intervjuu žanriliselt stiilipuhas, asjatundlik, ründav ja üldarusaadav. Noore ajakirjaniku preemia suurus on 1000 eurot.

Preemiale kandideersid veel Gert Hankewitz Äripäevas 14. juulil ilmunud intervjuuga „Ants Pak: vanem ise sokutab lapse meile”, Andero Kaha SL Õhtulehes 7. juulil ilmunud reportaažiga „Kas Peeter Jõgioja põles viimast korda?”, Viktoria Ladõnskaja 11. mail Eesti Ekspressis ilmunud looga „Kuidas elu Mujal läheb?” ning Ralf Martin Soe Äripäevas 28. juulil ilmunud artikliga „Teenindaja eelistab rikast”.


Uudise kategoorias osutus parimaks Postimehe ajakirjanike Rasmus Kagge ja Toomas Sildami Postimehes 13. septembril ilmunud lugu „Laskja otsimine kirja teel võttis väärt aega”. Loost selgus, et Tallinna linnaametniku Tatjana Sarzanova elu võis sõltuda ühest politseiasutuste vahel aeglaselt liikuvast kirjast. Liidu hinnangul avas lugu puudujäägid politseis ja kui see viga sai likvideeritud, siis võib arvata, et tulevikus jääb tänu sellele artiklile nii mõnigi kuritegu sooritamata.

Parima uudise tiitlile pretendeerisid veel Ralf Martin Soe Äripäevas 25. oktoobril ilmunud uudisega „Rebase astumine Keskerakonda käivitas Sakala keskuse arenduse” ning Kirsti Vainküla SL Õhtulehes 8. novembril ilmunud uudisega „Oliver Kruudat ähvardab kriminaalasi.

Parim olemuslugu Eesti Ekspressis

Olemusloo kategoorias sai võidu Eesti Ekspressi ajakirjanik Viktoria Ladõnskaja ülimalt kaasakiskuv meelde Eesti Ekspressis 19. juunil avaldatud looga „Surra pisarates ja uriiniloigus”. Liidu hinnangul veetis autor nädala hooldushaiglas ja tuvastas, et vajakajäämisi on seal ohtralt ja inimväärsest elust paraku rääkida ei saa.
Olemusloo nominendid olid veel Madis Jürgen Eesti Ekspressis 27. juulil ilmunud looga „Head teed, Palladium”, Alo Lõhmus Eesti Ekspressis 12. jaanuaril 2006 avaldatud looga „Kooli tapmine” ning Villy Paimets Äripäevas avaldatud seeriaga kohalikest kuningatest, mis paljastab Eesti linnade tegelikud otsustajad („Kohtla-Järve Ossipenko haardes”, „Üle linna Munski” ja „Keilas tegutseb Ossipenko kloon”).

2006. aasta parimad arvamuslooks tunnistati Mati Feldmanni Äripäevas 28. märtsil ilmunud arvamus „Juriidiliselt on kõik korrektne – asjaga j.o.k.k” Liidu hinnangul on tegu mõjuka arvamuslooga ja mis ülioluline – sealt on pärit tabav väljend „jokk”. Sellest sõnast on saanud kõigile mõistetav lühend.

Iga pressipreemia auhinna võitja saab 10 000 Eesti krooni suuruse preemia. 
 

Aasta uudisfoto õlireostusest

Aasta uudisfoto tegi Toomas Huik, kelle foto õlikatkus vaevlevate luikede päästmisest ilmus 1 märtsi Postimehes. „Uudis muutub mõjuvaks alles siis, kui tal on olemus sees,” ütleb tegevfotograaf Tiit Veermäe. „Kui asi lihtsalt „jäi peale”, siis sünnib sellest harva võidupilt.” Kui sul pilt ka kolme nädala pärast meeles on, siis oled ilmselt suutnud tabada nii hetke kui olemust. Toomas Huigi foto õlireostusest tundus nendele kriteeriumitele vastavat.

Uudisfoto preemiale kandideerisd veel Joosep Martinsoni 24. aprillil Eesti Päevalehes ilmunud foto Eesti hokiväravast mängust Poola vastu ning Liis Treimanni 13. novembri Postimehes ilmunud foto meeleavaldajat löönud abipolitseinikust..

Aasta olemusfoto tegi Andras Kralla põduratest sõduritest väeosa laatsareti ees jäätist limpsimas, 7. juuli Äripäevas ilmunud.  "Andras Kralla on leidnud hea kujundi iseloomustamaks olukorda, kus vaid kolmandik armeeteenistusealisi noormehi on tervise poolest liiga nõdrad püssi kandma. Viilimise supernäide!” ütles üks žüriiliige.

Aasta olemusfoto nominendid üleriiklikus kategoorias olid veel Vallo Kruuseri 9. novembri Eesti Ekspressis ilmunud foto USAst pärit rassistlikust kihutuskõnelejast Valga skinheadide keskel, Joosep Martinsoni 16. mai Eesti Päevalehes ilmunud foto BC Kalev/Cramo saatusliku mänguvea teinud mängijast varumeeste pingil, Raul Mee 7. aprilli Äripäevas ilmunud portreefoto Tallinki suuromanikust Ain Hanschmidtist, kes tiivustab vilega kabareetrupi esinemist ningMarko Mummi 25. aprilli Eesti Päevalehes ilmunud fotoseeria Ruhnu karu otsingutest.

Parim kujundus Eesti Päevalehel

Kogu kujunduse kategoorias kuulutati võitjaks koos 15 000 kroonise preemiaga Eesti Päevaleht.  Esikülgede kategoorias pälvis kuldauhinna Äripäev ja hõbeda Eesti Ekspress, uudistekülgede kategoorias sai kuldauhinna Eesti Päevaleht ja hõbeda Äripäev,  olemuskülgede kategoorias sai kuldauhinna Maaleht ja hõbeda Postimees.