Nii saate finaalpaarid kui ka varem välja langenud võistlejad olid kõik juba tunde enne salvestust kohal ja harjutasid oma kavasid, mis nagunii kõigil juba täiuslikkuseni lihvitud olid. Oma kohal istus ka juba žürii, kelle silmatorkavaimaks liikmeks oli seekord kindlasti Jüri Nael oma igas saateplokis vahetuva lipsuga.

Esimene voor - standardtantsud


Loosi tahtel alustasid esinemist Gerli Padar ja Martin Parmas hoogsa kvikstepiga. Gerli tantsis nagu tõeline proff – näos ei liikunud ükski lihas, naeratus püsis täiesti muutumatuna ning samal ajal suutis ta koos Martiniga kvikstepi sammudega sõna otseses mõttes joosta üle põranda. Tubli saavutus, kuid žürii annab 36 punkti, ilmselgelt oodati enamat.

Mikk Saare ja Olga Kosmina tango oli haarav ja terav, särtsu jätkus igale poole ning tulemuseks 37 punkti žüriilt.

Vahepeal said võimaluse oma paranenud oskusi demonstreerida ka kõik seni saatest välja langenud paarid. Kaisa Oja ja Indrek Tarandi rumba võeti väga hästi vastu ning pärast Tarandi püüdlikku jalatõstet ei tahtnud naer ja ovatsioonid kuidagi vaibuda. Suurepärase etteaste tegid ka Eduard Korotin ja Reet Linna oma džaiviga, kuigi vahepeal oli võimatu mõista, kas üks tantsib liiga kiiresti või teine liiga aeglaselt. See oli ainus paar, kus partnerid oma täiesti erinevat taset kuidagi ühtlustada ei püüdnud. Kuid Reet säras nagu ikka ja siiras nähtav rõõm lavalolekust hajutas kõik nurinad tantsu puudujääkide osas.

Teine voor - ladina-ameerika tantsud

Järgmisena tulid Gerli ja Martin haarava sambaga. Mõlema nägudelt peegeldus väga hea tuju ja Gerli superpainduvus kutsus esile publiku metsiku heakskiidu. Žürii hinnang – 39 punkti.

Väärilise vastasena esitasid Mikk ja Olga oma pasodoble, mis tegi Mikust mitte ainult tantsija, vaid ka näitleja. Ja seda sõna otseses mõttes. Ilmselt kujutas enamus publikust ennast sel hetkel ette härjavõitluse areenile. Žürii oli samuti helde ning tants sai 39 punkti. Jüri Nael avaldas tunnustustust Olgale, kes suutis flegmaatilisest Mikust teha suurepärase sangiiviniku.

Ingrid Tähismaa oma kollases kleidis tegi tõeliselt päikeselise etteaste, kuid seevastu Vilja Savisaar jättis oma tangoga mulje nagu koolitüdruk, kes õppetükid korralikud pähe on õppinud. Kõik pöörded ja liigutused oli täpselt õige koha peal, kuid näha oli vaid keskendunud ilmet ja maha löödud pilku. Ilus ja korrektne esitus siiski kõigest hoolimata.

Kolmanda vooruna tantsiti showtantse

Ja oligi käes aeg finalistide showtantsuvoorudeks. Gerli ja Martin esitasid tša-tša-tšaa, millesse oli koondatud kõigi eelnevate konkurentide tugevaimad trumbid. Gerli laul, seljast heidetud püksid ning Kaisa Oja laineid löönud rumbakleidi küllaltki üks-ühele koopia tõidki edu ning kokku saadi maksimumpunktid.

Pinge kruvimiseks sai enne viimast hinnatavat tantsu näha ka Aivar Riisalu ja Kristina Tennokese-Otti valssi, mis kahjuks Aivari muheda muigega keskendunud näoilmest hoolimata kahvatus taustaks kõlava laulu kõrval. Bel Etage Swing orkestri saksofonimängija Madis Kari üliosavalt jäljendatud Louis Amstrong lausa kiskus pilku tantsupõrandalt eemale. Žürii ülevoolava kiituse osaliseks saanud Erki Nool esitas Ave Vardjaga ülihea pasodoble. See, mida Erki suutis seal põrandal teha, andis silmad ette vägagi paljudele. Meisterlikud hüpped ja efektne esinemine vääriski vaid kiidusõnu, olgu mainitud, et veatult esinenud Erki kõrval oli hoopis Ave see, kes viimase sammu juures hetkeks tasakaalu kaotas.

Viimasena tulid oma shownumbriga lavale Mikk ja Olga, kelle bonditeemaline tants oli suurepäraselt viimistletud nagu ikka. Miku kabuur ja Olga kuldne kleit andsid just vajaliku efekti, ehk oleks vaid numbri lõpuosa võinud veidi vähem venitada. Siiski tulid žüriilt taas maksimumpunktid ning Mikk ja Olga juhtisid endiselt ühe punktiga.

Võitjad

Õige pea kogunesid kõik saates osalejad tantsupõrandale, et saada teada „Tantsud tähtedega” tšempioni tiitli võitnud paari nimi. Saatejuhid Mart Sander ja Kristiina Heinmets Aigro tänasid enne võitjate väljakuulutamist veel kõiki helistajaid, kes oma lemmikpaaride poolt hääletasid. Nende inimeste abiga koguti liikumispuudega laste toetuseks üle 600 000 krooni.

Väike trummipõrin ning võitjateks ongi Mikk Saar ja Olga Kosmina. Esmapilgul tundub, et hoopis rohkem emotsioone väljendavad hoopis treenerid kui nende tähtedest tantsupartnerid. Olga lausa hüppab rõõmust ning naeratav Gerli kõrval seisab küllaltki tõsine Martin. Kuid pettumust keegi siiski ei väljenda, kõik õnnitlevad üksteist ning Mikk ja Olga suunduvad hiigelsuurt torti lahti lõikama.

Ilmub plaat "Tantsud tähtedega"

Nagu välja tuleb, on meie tähed ka mitmekülgselt andekad. Lisaks tantsijakarjäärile on nüüdseks kõik ka laulma pandud. Õige pea ilmub „Tantsud tähtedega” plaat, millel kõlavad laulud kõigi saates osalenute esituses.

Nii võib kuulda duette Vilja Savisaarelt ja Indrek Tarandilt ning koos laulavad näiteks ka Martin Parmas ja Gerli Padar. Gerli rõõmustaski saate lõppedes, et nüüd on tema kord näidata Martinile, kuidas täiesti tundmatu alaga vaeva tuleb näha.