Bonnieri preemiale pretendeerivad Kadi Heinsalu 8. novembril 2006 Äripäevas ilmunud artikkel „Arco Vara küsib korteriostjatelt kolmandiku raha juurde”, mis paljastas Eesti suurima kinnisvarafirma Arco Vara kavatuse taganeda korteriostjatega sõlmitud lepingu tingimustest ning nõuda korteribroneerijatelt kolmandiku võrra lisaraha ning mille avaldamine sundis kinnisvarafirma oma hinnapoliitikat muutma ja lepingutest kinni pidama.

Teine Bonnieri preemia nominent on Argo Ideoni ja Tarmo Vahteri Eesti Ekspressis 17. augustil ilmunud artikkel „Toomas Annuse meistriklass”, mis näitas umbes 15 aastatkestnud tehinguterea varal, kuidas Eesti üks rikkaim inimene Toomas Annus oskab teenida raha, kui samal ajal avalik sektor peab oma huvide kaitsmisel järeleandmisi tegema.

Ralf Martin Soe Äripäevas pretendeerib Bonnieri preemiale 13. aprillil 2006 ilmunud artikliga „Ümbrikupalk Grossi juurest”, mis paljastas avaliku saladuse ettevõtja Oleg Grossi ettevõtetes makstavate ümbrikupalkade kohta.

Samuti on üks kandidaat Bonnieri preemiale Eesti Ekspressis 12. oktoobril ilmunud artikkel „Kahtlustus: Maa-ameti juht võttis 11 miljonit krooni pistist”, mis näitas esimesena Eestis, milles kahtlustatakse maa-ameti kõmuliselt vahistatud juhti. Autoriteks Sulev Vedler ja Tarmo Vahter.

Bonnieri preemia võitja avalikustatakse 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev välja pandud preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni. Uuriva ajakirjanduse konkursi žürii valis nominendid välja 14 töö seast. Žürii hinnangul oli tänavune konkurents tugev.

Bonnieri preemia žüriisse kuulusid ja võistlustöid hindasid Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, SL Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg ja Maalehe peatoimetaja Peeter Ernits.