"Ma ei ütleks, et viski on rikaste jook," väidab viskiklubi president Valdo Kalm. Kuigi kanguselt on shotlaste lemmikjook viina ligi, ei joo viskisõbrad viskit mitte selle pärast. Viski eeldab stiili ja soliidsust.

Tänavu on viskiklubi korraldanud paar uhkemat üritust: piduliku rituaalse eine, kohal oli ka ühendkuningriikide suursaadik kaaskonnaga. Sel teisipäeval aga kogunesid viskisõbrad maitsma Eestis uut viskisorti Cutty Sark.

"Cutty Sark on esimene shoti viski, mida niimoodi laiemale avalikkusele tutvustame," ütles maaletooja Prike esindaja Mario Sootna erkkollase sildi ja purjekapildiga pudeleid demonstreerides. "See jook on saja maailma menukama joogi edetabelis," põhjendab ta oma valikut. Loomulikult on põhjus ka selles, et jook on lihtsalt hea: "Piinlik täpsus erinevate linnaseviskide segamisel annab Cutty Sarkile omapärase - tasakaaluka ning peene, samas aga kerge maitse," kirjeldatakse uustulnukast viskit. Eriti peaks see maitsema naistele ja pintsaklipslastele.

Mario Sootna ei pea Cutty Sarki 62. kohta maailma jookide TOP-100-s sugugi halvaks. Esisajasse pääsemine on juba iseenesest saavutus.

"Maailmanimega tootjad ei taha tundmatu riigiga niisama kaupa teha," räägib Mario Sootna, kes on Eestis Hennessy konjakit kaubastanud rohkem, kui seda möödunud aastal Shveitsis müüdi.

KAIDO EINAMA