Auto imidž sai hiljuti valusa tagasilöögi. Nimelt ei taha ameeriklased tunnistada Phaetonit luksusautoks ning tehas otsustas järgmisest aastast lõpetada selle tarned Suure Lombi taha. Phaeton pole kuigi edukas ka Euroopas. Ka siinsed autoostjad ei suuda Volkswageni esindusmudelit kuidagi kõrvutada Mercedes

S-klassi, BMW 7-seeria ja Audi A8-ga. VW võib ehitada Phaetoni ükskõik kui heaks, kuid ostuhuvi on jätkuvalt kesine, kuna potentsiaalsete ostjate silmis ei vasta see kaubamärk luksusauto kuvandile. Paavstile auto imidž tõenäoliselt korda ei lähe ning pealekauba on tegemist ikkagi kingitusega.

Pikendatud telgedevahega eriseeria Phaetonil on 6-liitrine 450-hobujõuline W12 mootor. Varustuse komplekteerimisel rõhuti reisijate salongimugavusele, privaatsusele ja turvalisusele.

Eelmisel kuul, kui paavst külastas Saksamaad, ajas see tülli kaks kohalikku autogiganti - Volkswageni ja BMW, kirjutab Autonet. Küsimus ikka selles, millises sõidukis paavst ringi liigub. Lõpuks leiti ka kompromiss, et Münchenis veab ristiusu kirikupead 7-seeria BMW ja Regensburgis Audi A8. Nüüdsest on siis võimalik valik langetada ka Volkswagen Phaetoni kasuks.