Kui juba enne Šarapova vahelejäämist tuli avalikuks 2014. aastal Sotšis kulla võitnud jäätantsija Jekaterina Bobrova patustamine, siis nüüd on selgunud, et sama ainet tarvitas ka Sotšis lühiraja kiiruisutamise kuldsesse Venemaa teatemeeskonda kuulunud Semjon Jelistratov ja kiiruisutamise maailmameister Pavel Kuližnikov.

Ajalehe Ilta-Sanomat andmetel jäi Kuližnikov vahele veebruaris Venemaal Kolomnas toimunud MMil, kus ta võitis 500 meetri distantsil kuldmedali. Jäätantsija Bobrova, kes võitis Sotšis esikoha koos Dmitri Solovjoviga, olevat positiivse analüüsi andnud tänavu jaanuaris toimunud Euroopa meistrivõistlustel.

Lisaks neile tuntud Venemaa sportlastele on tänavu 1. jaanuarist keelatud ainete nimekirja kantud meldooniumiga patustanud Ukraina laskesuusatajad Olga Abramova ja Artjom Tištšenko, Venemaa jalgrattur Eduard Vorganov ning Rootsi kergejõustiklane Abeba Aregawi.

Šarapova avalikustas eile Los Angeleses antud pressikonverentsil, et andis positiivse dopinguproovi tänavustel Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. Venelanna sõnul kasutas ta keelatud ainet endale teadmata ning selle kirjutas talle terviseprobleemide tõttu välja tema perearst.