-Apple esitles puutetundlikku tahvelarvutit iPad. Millise mulje see toode tutvustuste põhjal on jätnud?

Mina seda oma silmaga näinud ei ole, kuid vaatasin ekraani vahendusel ning lugesin netis ja üritasin pihta saada, mis ta on või mis ta ei ole.

Mina arvan, et Apple jooksis iPad’iga lati alt läbi. Liiga vähe on. Apple puhul oleme harjunud, et Steve Jobs (Apple'i tegevjuht - toim.) tuleb hommikul kohale ja õhtuks on maailm muutunud. Oli ju iPhone’i ja iPod’iga niimoodi. Neist on saanud märgilised tooted. Võib öelda, et oma klassi suurimad nimed üldse. iPadi puhul ma ei näe küll midagi sellist juhtumas.

Innovatsiooni on vähe, see on sisuliselt ju üks väljavenitatud iPod touch. Aku väidetav kümne tunnine kestvus on päris hea saavutus, kuid keegi ju veel ei tea, kas reaalses maailmas on see toimiv.

Üldiselt ma ei näe iPad’il selget funktsiooni. Võib-olla ma ei oska veel seda tajuda. Hetkel ma ei näe, et mul oleks vaja midagi, mis oleks telefoni ja sülearvuti vahepeal.

-Apple on tutvustanud iPad’i kui nutitelefoni ja sülearvuti vahelist lüli. Kas nende kahe tootegrupi vahel on piisavalt ruumi tahvelarvutile?

Sülearvuti on mul niigi kaasas, telefon ka. Sülearvutiks on iPad liiga väike, ebamugav ja lihtsakoeline. Telefoniks aga liiga suur.

Apple on esitanud seda küll niimoodi, et peaks positsioneerima nutitelefoni ja sülearvuti vahel. Tahvelarvuteid on turule toodud aastaid, kuid keegi pole lahendanud ära seda põhiküsimust, et mis ma temaga teen, miks ta hea on?

Esialgu tundub, et Apple pole ka sellele küsimusele vastanud. Nad ei suutnud tekitada tunnet, et mul oleks seda vaja.

-Seega pole põhjust oodata, et iPad’is tuleks selline teedrajav toode nagu näiteks iPhone?

Mina ei usu. Kuid, never say never. Võib-olla tehakse head turundust ja midagi muutub.

-Kas nüüd on oodata tahvelarvutite lainet ka teiste tootjate poolt?

Nüüd just eriti on oodata. Kogu tahvelarvuti teema sai tänu Apple’ile kõvasti kajastust. Teema on kuum. Aasia on täis firmasid, kes toovad umbes homme mingi sarnase asja turule.

Kindlasti tuleb neid hästi palju ja hinnad lähevad alla. Eks ole näha, kas tarbijate heakskiit saadakse. Kas inimesed oskavad nendega midagi peale hakata või ei.

Toimetaja: Erik Rand