Härra president, milliseid järeldusi saab tänasest kohtumisest teha?
Arvestades, et sellist presidentide vahelist kohtumist polnud toimunud 14 aastat, siis see on hea võimalus edasi minna ja jätkata dialoogi.

Nii et pigem jäi kohtumisest teile positiivne meeleolu?
Ikka positiivne. See arvamus, et presidendid saavad esimest korda üle 14 aasta kokku ning siis kõik asjad lahenevad, on naivistlik. Sellele vaatamata me kaardistasime rida küsimusi, millega edasi minna.

Ma saan pressiteadetest aru, et selliseid Venemaa traditsioonilisi etteheiteid Eesti aadressil – nagu vene vähemuse olukord, ajaloo ümberkirjutamine jne - Medvedev tänasel kohtumisel ei esitanud. Oli see nii?
Jah, ei esitanud

Iseenesest on see juba väga positiivne.
Jah.

Milline oli teie sõnum Medvedevile?
Et meil on vaja rohkem rääkida. Meil on vaja süvendada vastastikust lugupidamist, vastastikust usaldust ja vastastikust dialoogi. See on see, millest meil on puudu.

Te pakkusite Medvedevile välja, et vastastikune retoorika võiks muutuda, et see poleks nii terav. Palun kommenteerige seda.
See oli jah üks minu ettepanekutest. Ma rääkisin, et me võime kogu aeg leida üksteise kohta midagi, mille üle saab vaielda, aga mina tahaks minna edasi pragmaatiliste küsimustega.

Kas ma saan õigesti aru, et Medvedev esitas selge tingimuse, et muutke piirileppe selliseks, et selles poleks mingeid lisasid parlamendi poolt ja Eesti-Vene suhted muutuvad paremaks?
President Medvedjev rääkis, jah, pikemalt piirileppe vajadusest. Ma ei ütleks, et see oleks otseselt olnud tingimuse seadmine. Aga see oli nende suur huvi, nad keskendusid sellele.

Venemaa jaoks oli piirileppe teema kõige olulisem kohtumisel?
Vene president rääkis sel teemal paaril korral.

Kas on võimalik, et Eesti võtab seda Medvedevi esitatud tingimust arvesse ja võib arutada suhtumise muutmist?

Mina ei saa seda kommenteerida. Eesti Vabariigis ei tegele selliste probleemidega ainuisikuliselt president, meil tuleb küsimust arutada nii valitsuse kui ka riigikoguga. Aga see sõnum on nüüd kindlasti edastatud. Mida teha nende sõnumitega, on Eestis siiski eelkõige täitevvõimu pädevuses.

Enne kohtumist suletud uste taga te ütlesite ajakirjanikele, et loodate, et kohtumine pakub võimaluse parandada kahe riigi suhteid. Kas selles suhtes kohtumine täitis lootused?
See kohtumine näitas, et probleemidest on võimalik rääkida ja nende üle on võimalik arutada. Ma arvan, et see (kohtumine-toim.) oli kena algus järgmisteks kohtumisteks.

Selle kohtumise taustal, milline Eesti-Vene suhete areng on praegu võimalik?
Kindlasti saavad suhted asjalikumaks minna. Kindlasti on võimalik alguseks lahendada probleeme, mis on olulised mõlema riigi kodanikele. Olgu selleks siis uus maanteesild üle Narva jõe koos kaasaegsete piiripunktidega või olgu selleks Peipsi järve ökoloogilise kaitse küsimused. Me peame tegema asju, mis on teostatavad, ja seeläbi on meil võimalik saavutada vastastikust usaldust.