IRL on tühistamise poolt nii maailmavaatelisest positsioonist lähtudes kui tõepoolest – nähes siis ka tehnilist lahendust.

Ühe maailmavaatelise seisukoha kurjustav absolutiseerimine niivõrd vastuolulises küsimuses pole demokraatiale kohane. Samuti pole see kohane olukorras, kus tegelikult on vaja lahendust.

Mikseri seisukohast tuleneb, et väärtuspoliitika ei omaks enam tähtsust, vaid see, mida subjektiivsete õiguste laiendamise sildi all tehakse, peab olema automaatselt takka kiidetud. See on pole nii. Väärtused teevad meist maailmavaatega inimesed. Väärtusvabalt seadusi kehtestades tekivadki konfliktid ja võõrandumine. Kui nõutakse parketikõlbulikkuse nimel väärtuste minetamist, siis see pole kõlbeline seisukoht, vaid konjunkturism.

Võimalik, et sotsid mõistavad seda ja tahavad lihtsalt tähelepanu kõrvale juhtida oma poolt kokku keeratud jamalt. Praegune olukord teeb tegelikult haiget ka neile inimestele, kelle elu see seadus reguleerima on suunatud.

IRLi positsioon kooseluseaduse vastu on olnud selge ja pidev algusest peale. Seda üllatavam on süüdistus järjekindlusetuses. IRL-le võib ette heita jäärapäisust ja ma mõistan inimesi, kes ei jaga meiega sama väärtusruumi, kuid seejuures ei ole põhjust meid süüdistada hüplikuses või populismis.