Mis puudutab aga Värgi kirjatüki teist poolt, siis seal läheb kogu jutu loogika rängalt kraavi. Jah, hr Värk, rahvuslus ja konservatiivsus võivad olla ajas muutuvad , kuid seda evolutsiooniliselt, mitte tahtlike poliitiliste otsuste tulemusel. Kui Sa ütled, et EKRE pole hetkel ainus parempoolne jõud, kes tahab iseseisvat ja vaba Eestit, siis väljendub selles vaid soovunelm, et ka IRL tahaks seda. Paraku reaalsed poliitilised otsused valitsuses räägivad teist keelt.

Eestis on eestlaste ehk põlisrahva arv elanikkonnast alla miljoni inimese. Ligi 25% meie elanikkonnast on muukeelsed, kellest suur osa pole kuidagi integreerunud ega assimileerunud Eesti ühiskonda. Mida aga IRL teeb? Aitab egoistlikult võimule Keskerakonna, kellega koostööd on eelnevalt aastaid välistanud. Selle tulemusel oli üks esimesi vastu võetud otsuseid näiteks kakskeelsuse kehtestamine õigusabis ehk siis nüüd võib inimene ka vene keeles anda õigusabitaotluse ja see tõlgitakse ära Eesti maksumaksja kulul. Sarnase otsuse vastu "võitlesite" enne aktiivselt, nüüd aga lasksite saba sorgu.

Põlistate muukeelsust

Teiseks on IRL, keda soovid näha unenäos rahvuslikuna, põlistamas muukeelsust meie pealinnas. Tallinnas on vaid 55% elanikkonnast eestlased ehk pea iga teine elanik on mitte-eestlane. Teie aga lasete rahulikult edasi kesta muukeelsel haridussüsteemil, mille tulemusel pole lootustki muukeelsete noorte eestistumisele.

Räägime ka iseseisvusest ja migratsioonist. Teie valitsuses oleku ajal nõustus valitsus ja IRL kvoodisüsteemiga migrantide jaotamisel liikmesriikide vahel. 2015. aasta septembris keeldusid kvoodisüsteemist näiteks Ungari ja Poola, kuid teie alandlikult ei julgenud midagi vastu öelda antud ideele. See alandlikkus läks näiteks eelmise aasta riigieelarvest maksma meile kõigile umbes seitse miljonit eurot. Seda siis antud migrantide majutamise, vastuvõtmise, keeleõppe, integreerimise peale. Tulemuseks oli kaks kriminaaljuhtumit, kus üks pagulane tahtis panna ja teine panigi oma naise põlema. Nüüd saame seda ühte süürlast ka 10 aastat vangis ülal pidada.

Uues valitsuskoosseisus olete alandlikult nõus vastu võtma nüüd uue seltskonna migrante 2018. ja 2019. aastal ja seda ilma igasuguse vajaduseta ja kohustuseta. Ainult tahtest lipitseda valitsuses ja pugeda Euroopa Liidule ja "suurtele". Nii palju teie arusaamisest parempoolsusest ja iseseisvusest. Häbi peaks olema.