Noor Ossinovski elab maailmas, kus rahvused ei oma mingit tähtsust ning miljonirahva keel on pigem takistus kui omapära. Mis siis, et Jevgeni - sisserändaja pojana - valdab eesti keelt tema erinevates nüanssides tunduvalt paremini kui kohalikust matsist poliitik Jürgen Ligi.

Jevgeni Ossinovski on vastuoludest kubisev noor mees, kes paraku hävitab oma radikaalsete sammudega kõik sotside võimalused edaspidi valitsuskoalitsiooni kuuluda.

Salakaval rändelepe

Huvitaval kombel tekitab meeletuid kirgi poliitladvikus üks deklaratiivne lepe, mis pole juriidiliselt siduv. ÜRO roll üldse on muutunud vägagi küsitavaks ning Eesti pürgimine julgeolekunõukogu liikmeks ei kanna mitte riigi huve, vaid pigem üksikute ametnike soovi saada mitte kui midagi tehes head palka ja prestiižne rida oma elulookirjeldusse.

Rändeleppe vastu olevate riikide nimekiri on seinast seina. Selle vastu olemine näitab demokraatia olemasolu riigis, mitte vastupidi. Sotsid on täna pannud koalitsiooni seisu, kus ultimaatum peaks lahendama kriisi. Sellist sammu demokraatlikuks nimetada oleks vägagi silmakirjalik.

Eesti ei vaja seda rändelepet. Seega pole meil põhjust selle pärast piike murda ka sisepoliitiliselt. Sotside „euroopalikud väärtused“ on juba ammu suurel osal Eesti elanikkonnast maksa üle kopsu ajanud. Selmet tegeleda siseriiklike sotsiaalprobleemidega, tegelevad sotsid Eesti ühiskonna lõhestamisega. Vägisi ei saa kedagi sundida homoseksuaalsust lasteaias propageerima või teatud elualadel sookvoote sisse viima.

Sotsid kaotasid Ossinovski soolo tõttu pääsu uude koalitsiooni

Kui seni võis Keskerakond mõelda, et tänase koalitsiooni jätkumine peale valimisi oleks hea idee, siis Ossinovski ultimaatum rändeleppe osas korrigeeris seda arusaama oluliselt.

Troublemaker tänases valitsuses tähendaks probleeme ka uues valitsuses. Sotside langev reiting ei luba niikuinii just ülemäära optimistlikke prognoose märtsiks 2019. Peale praegust ultimaatumit on kindel, et sotsid elavad üle veel ühe, järsu languse.

Oled eestlane ja valid sotse?! Mine kontrolli oma vaimset tervist, palun. Sest mitte keegi pole muutnud Eesti põhiseadust, kus pjedestaalil pole mitte Sahara tagant pärit ajukirurgid vaid tavaline eestlane. Meie sotsiaalne turvavõrk on tänu Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aastaid kestnud võimukoalitsioonile võrdne just sellesama Sahara taguste riikide turvavõrguga.

Eesti lapsed on rohkem hinnatud tänu Reformierakonna emapalgale, kuid sotsid pole oma põhiülesannet: tagada sotsiaalne turvalisus ning elementaarne toimetulek alates sotsiaaltoetustest kuni elamispinnani kõigile Eesti kodanikele. Oma kodanikele pole Nestor ja Ossinovski turvatunnet taganud. Küll aga soovivad nad seda tagada oma kodanike arvelt tulevastele tulijatele. Rändeleppe raames. Ultimatiivselt.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond ei kuulu uude valitsuskoalitsiooni peale märtsivalimisi. Nad ise välistasid selle võimaluse oma eilse ultimaatumiga. Head sisekaemust teile, sotsid!