Arvestades, kui hinnatud on veteranid venekeelse elanikkonna seas, pole ime, kui see projekt koos linnameedia toega oli üks trikke, mis aitas Kõlvartil teenida tänavusügisestel kohalikel valimistel ligi 25 000 lasnamäelase toetuse.

Keskerakonna uued juhid on lubanud ajada puhtamat poliitikat. Kõlvarti ja Stolitsa kokkumäng ning Karilaiu vastus viitavad paraku, et jätkatakse savisaarlikus, et mitte öelda stalinlikus stiilis.

Tõsi, Tallinna linnameedia tase ja maine pole olnud kunagi eriti kõrge. Kuid muret teeb just see, et kuigi Edgar Savisaar on tõugatud nii Tallinna kui ka Keskerakonna võimutüüri juurest, paistab üha enam, et alatu poliitiline stiil pole neist kuhugi kadunud. Võimule on tulnud noorem põlvkond, kes purjetab samade võtetega edasi. Maksumaksja raha eest välja antava linnameedia küüniliselt enda ja partei hüvanguks kasutamine on vaid üks näide sellest.

Kõnealuse juhtumi puhul valas õli tulle Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid, kes selle asemel et Kõlvarti ja Stolitsa tegevust hukka mõista, hakkas seda õigustama põhimõttel: kes valitseb, see tellib muusika: „Stolitsa on kohaliku omavalitsuse väljaanne ja need, kes tahavad selle sisu teistsuguseks dikteerida, peavad saama selleks valijate mandaadi.”

Raske on uskuda, et valijad andsid Keskerakonnale mandaadi nende raha raisata. Pigem lubas ju Keskerakond linnameedia kvaliteetsemaks muuta.

Kui siit edasi mõelda, siis tekib hoopis küsimus, kui suur osa Keskerakonna Tallinna häältesaagist võib olla linnameediaga manipuleerimise teene. Kuna Keskerakonna enamus linnavolikogus on ainult ühehääleline, siis pole välistatud, et linnameediata ei oldaks praegu linnas võimul.

Karilaiu sõnad teevad muret seetõttu, et need peegeldavad kardetavasti Keskerakonnas levinud üldist suhtumist. On ju see erakond praegu võimul kogu Eestis. Loodetavasti ei lähene aeg, kus peaminister Jüri Ratas hakkab Eesti rahvusringhäälingu kanalites samamoodi nõudma mõne temaga seotud eraprojekti ja valitsuse poliitika ülistamist.

Keskerakond on liikunud edasi Toompeale. Paljuski on valijate otsustada, kas kommunaalpoliitikast tuttav poliitiline stiil võtab võimust ka riigi juhtimises või mitte.

Keskerakonna uued juhid on lubanud ajada puhtamat poliitikat. Kõlvarti ja Stolitsa kokkumäng ning Karilaiu vastus viitavad paraku, et jätkatakse savisaarlikus, et mitte öelda stalinlikus stiilis.