Paljude valijate eelistus ja ka muud asjaolud teevad üsna tõenäoliseks, et pärast 3. märtsi hakkavad just Ratas ja Kallas ühisosa otsima.

Kõige tulisemalt vaidlevad Keskerakond ja Reformierakond praegu maksude üle, aga vähemalt tulumaksu küsimuses võib olla suhteliselt lihtne mingile kompromissile jõuda. Reformierakond nõuab maksukaose lõpetmist, Keskerakond toetab „õiglase ja lihtsa euroopaliku astmelise tulumaksusüsteemi kehtestamist”. Üldiselt on küll Reformierakond alati olnud astmelise tulumaksu vastu, aga praegustest imeastmetest vabanemise nimel näiteks ühe tavalise maksuastmega leppimist saaks ju esitleda peaaegu võiduna?

Teine suurem võitlusväli on venekeelse hariduse küsimuses, kus Reformierakond pooldab politoloog Raivo Vetiku määratlust kasutades „assimilatsiooni ruudus”, aga Keskerakond „segregatsiooni ruudus”. Aga kui Isamaa, kelle hoiak selles küsimuses sarnaneb oravate omaga, saab praegu Keskerakonnaga ühes koalitsioonis olla, siis küll saab ka Reformierakond. Ärgem unustagem, et poliitika on kompromisside kunst.