Kui Kallas nimetati kolmapäeval Reformierakonna presidendikandidaadiks riigikogus, siis lubaski ta kohe minna Keskerakonnaga suhteid soojendama. Keskerakonna fraktsioonis oli ta käinud, aga Savisaare juures mitte.
Nad teavad ka ise, et oleks kasulik saata sinna Ilvese taoline mittesegav tegelane
Jaanus Karilaid

Hundisilmal käimine talle Savisaare toetust ei toonud, sest Keskerakond oli valinud oma kandidaadiks Mailis Repsi. Sisemiselt lõhestunud Keskerakonnas Savisaare leeri kuuluv Jaanus Karilaid nentis samuti, et teda Kallase kandidatuur ei sütita.

"Vaadetes võimu tasakaalu põhimõtet oleks kurjast, kui Reformierakond saaks presidendi oma ridadest. Nad teavad ka ise, et oleks kasulik saata sinna Ilvese taoline mittesegav tegelane," kommenteeris Karilaid.

"President ei tohi nende arvates võimuliidu poliitikat "liigselt" kritiseerida ega ühiskonna valupunkte iseseisvalt defineerida," lisas Karilaid. Tema sõnul pole Reformierakonna probleemiks praegu mitte, et Kallas ja Marina Kaljurand Reformierakonda käristavad, vaid et sotside kandidaat Eiki Nestoril on liiga väike toetuspind ja tagatoaskeemid ei taha töötada.

Ka IRLi esimees Margus Tsahkna oli täna Kallase visiidi suhtes kriitiline. IRLi presidendikandidaat Allar Jõksi toetajad kohtusid täna Keskerakonna inimestega, et arutada koostööd presidendivalimistel. Peale seda ütles Tsahkna, et Savisaarega ei ole IRLil midagi arutada, küll aga Keskerakonna riigikogu fraktsiooniga.
Kuigi, tõsi, vanade aegade meenutamiseks oleksid nad võinud teised IME autorid Tiit Made ja Mikk Titma ka kohale kutsuda
Kristen Kanarik

"Reformierakond otsustas minna Hundisilmale Edgar Savisaarega eraldi kokku saama. Me nende kohtumiste sisu ei tea, aga täiesti loogiline on, et me jätkame Allar Jõksile poliitilise toetuse otsimist," ütles Tsahkna ja kiitis Keskerakonna riigikogu fraktsiooni kohtumiseks initsiatiivi näitamise eest.

Ka sotsiaaldemokraatide peasekretär Kristen Kanarik oli külaskäigu suhtes pigem kriitiline. "Mis puudutab Kallase ja Savisaare kohtumist, siis on tore, et vanad sõbrad omavahel kokku saavad ja juttu ajavad. Vaadates kohtumisjärgset tagasisidet tundub, et presidendivalimistele palju aega ei kulutatud ning pigem vist meenutati niisama "vanu häid aegu". Kuigi, tõsi, vanade aegade meenutamiseks oleksid nad võinud teised IME autorid Tiit Made ja Mikk Titma ka kohale kutsuda," kommenteeris Kanarik.

Sotsiaaldemokraatide kandidaat on tema sõnul endiselt Eiki Nestor ja sestap ei ole mingit mõtet spekuleerida teemal, mis võiks juhtuda mingites teistes olukordades. Ta ei uskunud, et ühegi erakonna juht saaks täna vettpidavalt kinnitada, keda nad riigikogu kolmandas valimisvoorus toetavad.