Muidugi on praegune olukord idiootlik, kus riigikogu liikmed saavad ministritest rohkem palka. Nõus, et probleem on just riigikogu liikmete palkades, mis pandi sõltuma keskmisest palgast juba ülemnõukogu ajal. Kaheksa aasta jooksul oleme teinud kolm katset palkade ühtsele alusele viimiseks, aga eduta. Asi võib olla näiliselt lihtne, aga kui pool parlamenti on vastu, pole midagi teha. Seetõttu on idee riigikogu liikmete palku vähendada utoopiline.

Liina Tõnisson, riigikogu liige, Keskerakond

See on õige seisukoht, et riigikogu liikmete palgad võiks madalamad olla. Aga paraku on häda selles, et praegune riigikogu saab teha mitte enda, vaid järgmise riigikogu palgad. Tuleb välja töötada riigikogu liikmete palkade süsteem, mis oleks korrelatsioonis kogu ühiskonna palkadega. See aitaks riigivõimu ja rahvast lähendada. Absoluutselt ei ole ma aga nõus sellega, et viieteistkümne inimese niigi suurt hea-olu tuleks hakata veelgi suurendama.

Andres Varik, riigikogu liige, Rahvaliit

Olen nõus, et riigikogu liikmete praegune palk on vastuolus ühiskonna õiglustundega. Ma ei ütleks, kui suur või väike võiks see konkreetne number olla, mida riigikogu liikmetele maksta, sest riigikogu liikmed oma koosseisu ameti ajal endale palka määrata ei saa. Pigem on küsimus palga süsteemis, mis sõltub keskmisest palgast. Maal on põllumajanduse, jahinduse või kalandusega tegelevate inimeste palk suuresti alla Eesti keskmise ja see tekitab pahameelt.

Kadri Jäätma, riigikogu liige, Isamaaliit

Teie andmed, et riigikogu liige saab koos lisatasudega üle 20 000 krooni, ei ole õiged. Samuti ka teie küsimuse püstitus, et kas ministrite palgatõusu asemel võiks hoopis riigikogu liikmete palku kärpida, on minu hinnangul äärmiselt jabur. Mitte keegi ei ole rääkinud riigikogu liikmete palkadest, vaid sellest, et ministrite palku tuleks normaliseerida. Kõik me saame aru, et ministrite vastutus on suurem kui tavakodanikul, riigikogu liikmel või ärimehel.