Just selline avaldus ongi otsene julgeolekuoht Eesti suveräänsusele. Martin noore inimesena ei tea, mis Nõukogude Liit tegelikult oli. See, et EKRE liikmed saavad avalikult öelda, et valitsus neile valetab ja sellel väitel pole mingeid tagajärgi, näitab, et Nõukogude Liidust on tänane Eesti väga-väga kaugel. Ei Eesti Vabariik ega Euroopa Liit ei tsenseeri ühtegi Eesti inimest.

Ei meil ega ühelgi teisel Euroopa riigil pole sarnast moodustist nagu KGB. Kui EKRE soovib tutvuda KGB inimsusvastaste tegevustega, siis Siseministeeriumist üle tee asub KGB muuseum – sealt saab teada, mis tsensuur tegelikult on.

NSVL on veriste sõdade ja repressiooni produkt, Euroopa Liit aga ühisele koostööle suunatud majandusliit, mille eesmärk on ühtlasi tagada inimeste vabadused. Tuletan meelde, et möödunud aasta septembris läbi viidud Eurobaromeetri uuringu tulemused näitavad, et Eestis toetab Euroopa Liidu liikmelisust 74 protsenti kodanikest. See tulemus on kõrgem kui eales varem. Seda, et Eesti on Liitu kuulumisest kasu saanud, arvab uuringu kohaselt aga 88 protsenti vastanutest.

Seniste koalitsioonikõneluste tulemusel väitsid EKRE, Keskerakond ja Isamaa, et Euroopa Liitu jäämist toetatakse – millise signaali saadab Martin Helme avaldus meie oma inimestele ja meie liitlastele?