Ja mida tähendab see naeruväärne ettekääne, et kooseluseadus tuleb tühistada, sest rakendusakte vastu võtta pole riigikogus võimalik? Mis mõttes? See on umbes sama kui öelda, et laev ei saa merele minna, sest kapten pikutab. Tugev torm on tõesti põhjus, miks laev mõnikord sadamasse peab jääma, sest looduse vastu inimene ei saa, aga mitte see, et kapten ei viitsi diivanilt püsti tõusta. Ma ei saa tõesti aru, miks on kooseluseaduse normaalseks toimimiseks vajalikke rakendusakte vastu võtta keerulisem kui seadust tühistada. Milline loodusjõud rahvasaadikuid küll takistab? Võtku vastu ja asi ants!

Kui tantsupidu kipub ilma tõttu ära jääma, korraldavad tänapäeva noored ise kontserdi.

Üldse on piinlik, et nii kaua ei suudeta langetada otsuseid, mis teeksid mõne inimese rõõmsaks ega segaks põrmugi teisi. Res Publica taustaga inimesi ei oska maailmavaate olemasolus kahtlustada, järelikult on asi üksnes EKRE valijate ees pugemises. Aga ehk üritaks kõnetada heatahtlikumaid rahvakihte? Meenuvad need sajad noored, keda ma sel suvel Tallinn Pride’il sammumas nägin. Vaid nädal varem olin täpselt samamoodi lehvitanud laulu- ja tantsupeoliste rongkäigule ja ma olen päris kindel, et paljuski ka samadele inimestele. Sest noori iseloomustab tänapäeval julge pealehakkamine ja sõbralikkus. Kui tantsupidu kipub vihma tõttu ära jääma, korraldavad nad Vabaduse väljakul ise kontserdi. Lihtsalt sellepärast, et see pidu on neile kallis ja tantsida on tore. Ja kui on tarvis toetada LGBT rongkäiku, on nad samuti rõõmsalt kohal. Lihtsalt sellepärast, et teistest hoolida on inimlik. Neile ei lähe põrmugi korda porisevad taadid ja kibestunud mehikesed, kellele laulupidu või samasooliste kooselu mingil põhjusel närvidele käib.

Neist noortest – tulevastest, aga tihtipeale ka juba praegustest valijatest – tuleks poliitikutel eeskuju võtta ja teha kõik selleks, et inimeste elu oleks võimalikult lihtne ja õnnelik. Mitte nuputada kuskil hämaras tagatoas, mis võiks olla populaarsem, kas toetada abordi keelustamist või surmanuhtluse taastamist. 1