Sotsiaaldemokraat Rainer Vakra ütles Arvamusfestivalil, et Tallinna kandideerimine Euroopa roheliseks pealinnaks naeruväärne ja lootusetu. Vastaksin talle, et Tallinna kandidatuuri naeruvääristamine on esiteks ebapatriootlik oma kodulinna suhtes ja teiseks ka asjatundmatu.

Tallinn pääses ekspertkomisjoni kriitiliste pilkude ees viie tugevama kandidaadi hulka. Nagu Euroopa Komisjoni keskkonnavolinik Karmenu Vella osutas, oli konkurents seekord rekordiliselt kõrge

Me ei võitnud, aga ka Oslo ei võitnud esimesel kahel korral. Tallinnal oligi teine kord kandideerida ja sedapuhku läks edukamalt kui esimesel korral.

Reformierakondlane Kristen Michal tahaks meid nüüd kaevata viie rikkama riigi hulka, teha tunnelit Helsingisse. Kogemus Michaliga tunnelikaevamisest on Tallinna linnal olemas ajast, mil ta oli majandusminister. Siis me tahtsime ehitada mitte 80-kilomeetrist tunnelit, vaid sajameetrist tunnelit, et Tallinna Väike ringtee ei peaks tegema nii pikka ümbersõitu, vaid võiks kulgeda maandumisradade alt. Põhiline ehituse vastane oli minister Michal.