Silmanähtavalt purjus Sõerd jäi Harju liikluspolitseile vahele 28. detsembri öösel kell 1.15 Viimsis oma kodu lähedal Randvere tee 153 ees. Harju politsei pressiesindaja Beata Perensi sõnul keeldus maksuameti peadirektor alkomeetritestist ja arstlikkust ekspertiisist.

“Kuna Sõerdil ei olnud võimalik joobeseisundit tuvastada, määrati talle järgmisel päeval vastavalt haldusõigusrikkumiste seadustikule rahatrahv 8050 krooni,” ütles Perens. “Sõerd tasus selle samal päeval.”

Aivar Sõerdi sõnul on tal 15 aastat autojuhistaaÏi ja see oli esimene rikkumine. “Aitäh teile, et seda teemat käsitlete. Minu jaoks oli see väga ebameeldiv juhtum,” ütles Sõerd.

Sõerd keeldus avaldamast, mis põhjusel ta keeldus alkomeetrisse puhumast ja vereekspertiisist. “Ma ei soovi sel teemal rohkem rääkida,” ütles Sõerd, kellele 8050-kroonine trahv tähendas umbes poole kuupalga suurust väljaminekut.

Harju politsei teatel ei olnud Sõerdi avalikustatud roolijoodikute nimekirjas, kuna mehe joovet ei tuvastatud ja teda karistati teistel alustel.

Rahandusministri nõuniku Daniel Vaariku sõnul teatas Sõerd rahandusminister Siim Kallasele juhtunust järgmisel päeval, öeldes, et on valmis ametist tagasi astuma. “Sedakorda asi nii kaugele ei läinud. Sõerdi karistati sellega, et tänavu esimeses kvartalis saab ta iga kuu 2000 krooni võrra vähem palka,” ütles Vaarik.

Viimati sattus maksuameti juhtkonnast alkohi tõttu seadusega pahuksisse loodava maksupolitsei eestvedaja Mati Erik, kes jäi 8. veebruaril Koplis vahele purjuspäi huligaanitsemisega.