"Selle visiidi ajastus näitab selgelt, et ainuõiged on olnud Eesti varasemad valikud - liikmelisus NATO-s ja Euroopa Liidus, osalemine rahutagamisoperatsioonidel ja nii sõjalistes kui ka tsiviilmissioonides, aga ka tugev toetus ja abi Euroopa Liidu naabritele, demokraatia ja vabaduse kui läänelike väärtuste kaitsmine," ütles Ilves presidendi kantselei vahendusel.

"Väljend "kui aitame teisi, aidatakse ka meid" ei ole NATO-s ega Euroopa Liidus sõnakõlks või sisutühi poliitiline retoorika. Nagu ka selle kohtumise kaudu antud tugev toetus Eestile tõestab, siis selline teistest hooliv poliitika toimib meie enda huvides."

President Ilves ütles, et 25. juuni kohtumine Valges Majas on jätkuks 2006. aasta novembris toimunud president Bushi Tallinna-visiidile, mille käigus avaldas USA riigipea tunnustust Eesti edule demokraatia ja majanduse edendamisel ning Eesti rollile nii Euroopa uute demokraatiate toetamisel kui ka meie sõdurite vaprusele Balkani, Afganistani ja Iraagi missioonidel.

President Ilvese visiit Washingtoni ning samuti sellest teavitamise ajastus on tugev signaal USA toetusest Eestile kui heale liitlase NATO-s.

Eesti presidendid Lennart Meri ja Arnold Rüütel on Ameerika Ühendriike külastanud vastavalt kuuel ja ühel korral, president Toomas Hendrik Ilves on välisministrina Eestit USAs esindanud neljal korral.