Financial Times märgib oma artiklis, et peaminister Andrus Ansip pannes sümboolse leppimise aktina lille pronkssõdurile oli esimeseks valitsuse esindajaks, kes austas okupatsiooni sümbolina käsitletava memoriaali.

Vaatamata sellele, et Eesti poliitikud vältisid erinevalt oma Leedu kolleegidest vaenu Venemaaga, ei näe väljaanne, et lähitulevikus võetaks ette mingeid samme Eesti-Vene suhete parandamiseks.

Ajaleht toob välja inimõiguste infokeskuse töötaja Vadim Polištšuki seisukoha, et juhul, kui venelased saaksid hääletada, siis pronkssõduri teisaldamise otsust ei oleks parlament mitte kunagi vastu võtnud.

Artiklis räägitakse ka sellest, et vaatamata etniliste venelaste kaebustele diskrimineerimise kohta on töötuse tase Eestis väga madal, välja arvatud venelastega rahvastatud Narva tööstuspiirkonna ümber.

Financial Times viitab ka anonüümseks jääda sooviva Lääne riigi suursaadiku seisukohale, mille kohaselt Eesti majanduslik õitseng tagab Eesti poliitikute enesekindluse, mis omakorda võiks teha nende otsuseid pragmaatilisemaks ja võimaldada vene kultuuri õnneliku eksisteerimise Eestis.