Diskovõtmesse töödeldud rahvameloodiate saatel astusid Vene, Soome, Ungari ja Eesti president rahvakunstimeistrite töötubadesse ja uudistasid lettidel pakutavat, saatjaks sajad turvamehed.

Laval esitasid samal ajal ennastunustavalt soomeugri rahvaste tantsude töötlusi kohalikud rahvakunstikollektiivid. Mõnelgi esitamisele tulnud tantsul oli väga vähe ühist nende aluseks olnud folklooriga.

Soomeugri viies maailmakongress avatakse täna Hantõ-Mansiiskis kell seitse kohaliku aja järgi. Kõik toimuv on hõimurahvaste foorumil esmakordselt kohtunud nelja riigi presidendi kohaloleku tõttu üliturvatud.

Kongressipaleed Jugra–Klassik ümbritseb turvatöötajate ja miilitsate armee ning tavalisel linnakodanikul pole siia asja. Igal pool ootavad sisenejat turvaväravad ja põhjalik läbiotsimine.

Veidi enne kaheksat kohaliku aja järgi peab kongressil kõne president Ilves.

Nii Venamaa kui ka soomeugri presidentide ning ka eile Hantõ-Manskiist lahkunud kõrgete euroametnike tervise huvides on linna ümbritsevates soodes tehtud ülitõhus sääsetõrje, mis on Siberi ühe rikkaima asumi peaaegu täielikult vabastanud neist tüütutest putukatest.

Õhtu kulmineerub kongressi delegaatidele Venamaa presidenti vastuvõtuga.