Austraalia küberturvalisuse keskuse AusCERT-i hinnangul ei kõrvalda praegu pakutav ajutine uuendus turvaauku, kuid vähendab selle ohtlikkust, kirjutas Sydney Moring Herald.

Suurbritannia võimud seevastu teatasid detailsemalt põhjendamata, et Internet Exploreriga seoses ei kavatse hoiatust väljastada, kirjutas The Telegraph. Kõikidel brittidel, kellel on tunne, et neil võib olla probleeme küberturvalisusega, soovitatakse külastada veebisaiti getsafeonline.org.

Kanada valitsusasutused on teatanud, et nad tegelevad samuti Internet Exploreri turvaaugu küsimusega, kuid ei oska veel seisukohta võtta, kirjutas IT World Canada.

Turvaprogrammide tootmisega tegeleva McAfee spetsialist Craig Schmugar nentis, et Saksamaa ja Prantsusmaa hoiatusel on teatud tõepõhi all, kuid ära ei maksaks unustada seda, et ka näiteks Firefoxil on omad nõrgad küljed.

Internet Exploreri arendaja Microsoft on teatanud, et programmi vanema versiooni turvaauk oli üks tegur, miks sai võimalikuks ulatuslik rünnak Google vastu, kuid uusima Internet Exploreri kasutajad on ohtude eest kaitstud.

Tarkvaragigant nimetas Saksamaa hoiatust ülereageerimiseks.