Esmaspäeval algab kohalike valimiste aktiivne agitatsiooniperiood ja kodanikeühenduste liit kutsub kõiki kandideerijaid järgima head valimistava, teatas EMSL.

„Loodan, et algava valimiskampaania käigus saame rohkem teada kavandatavatest poliitikatest ja nende elluviimise vahenditest,” sõnas EMSL-i nõukogu liige Allar Jõks. „Kahjuks tuleb tõdeda, et lõppenud välireklaami kampaania oli järjekordselt sisutühi ning suunatud eelkõige vastandumisele ja vaenlase kuju otsimisele.“

Et hinnata kampaaniavõtete ja lubaduste vastavust heale valimistavale, on EMSL palunud appi tuntud inimesi erinevatelt elualadelt. Nii on nõusoleku andnud Veiko Spolitis, Juhan Kivirähk, Marek Reinaas, Agu Uudelepp, Martin Kala ja Rein Veidemann. Ekspertide nimekiri ei ole lõplik ning EMSL kutsub kõiki ausaid ja sisukaid valimisi oluliseks pidavaid inimesi kampaania ajal sõna võtma.

Hea valimistava on osa kodanikeühenduste manifestist kohalike valimiste eel, kus esitatakse ettepanekud selle kohta, kuidas omavalitsused saaksid kaasa aidata kodanikuühiskonna tugevnemisele Eestis.