Maailmakuulus rockansambel Rolling Stones saabus eile eralennukiga Tallinna andmaks täna õhtul lauluväljakul kontserttuuri “Bridges To Babylon” Ida-Euroopa esimest kontserti. Reedel kell 17. 32 maandus Tallinna lennuväljal Rolling Stonesi eralennuk ansambli nelja põhiliikme, saatebändi ja ihukaitsjatega. Muusikuid oli ootamas kaks Volvot, üks neist limusiin, kaks Peugeot’ mikrobussi ja suur Scania buss.

Esimesena tõstis jala Eestimaa pinnale ansambli kõige vanem liige, trummar Charlie Watts. Trummar istus väiksemasse Volvosse bändikaaslaste lennukist väljumist ootama.

Seejärel astus lennukitrepist alla ansambli kõige väiksema staaÏiga liige, kitarrist Ronnie Wood, kes bravuurikalt tervitas vastuvõtjaid pea kohal poolikut õlleklaasi viibutades.

Woodiga koos saabus Tallinna tema perekond. Kohe Woodi kannul ilmus lennukist välja kitarrist Keith Richards, kes valjult “Hey!” hõikas ja vastutulijaid tervitas. Nii Wood kui ka Richards istusid Peugeot’ mikrobussi.

Jagger viibutas ajakirjanikele näpuga

Viimasena ilmus nähtavale solist Mick Jagger, kes metsarohelises ülikonnas aeglasel sammul lennukitrepist alla kõndis. Jagger tervitas südamliku käepigistusega siinse kontserdi peakorraldajat Lauri Laubret ning mehed vahetasid omavahel paar lauset. Seejärel juhatas Laubre Mick Jaggeri kõige teiste autode ees seisvasse Volvo limusiini. Veel enne autosse istumist poseeris maailma suurima suuga vokalist fotograafidele ning viibutas muiates Ïurnalistidele sõrmega.

Eskort kahe vilkuritega politseiautoga eesotsas, maailmakuulsate muusikutega keskel ning Eesti-poolsete korraldajatega lõpus liikus läbi Tallinna hotelli Palace poole, kus ansambli liikmed ja nende kaaskond kahe päeva jooksul elavad. Staaride hotelli sisenedes said nii mitmedki õnnelikud maailmatähti oma silmaga vilksamisi näha.

Samal ajal kui staarid tegid esimest tutvust Eestiga, käis Tallinna lauluväljakul veel kibekiire töö, kus anti õhtusele kontsertpaigale viimast lihvi. Pärastlõunaks oli Babüloni lava laulukaare ette täies hiilguses püsti seatud, kiivritega ehitusmehed panid paika valgustust ja helitehnikat. Täna hommikul tehakse vastvalminud laval õhtuse kontserdi peaproov.

15 tuppa lava taga paigutati üleeile Tallinna saabunud mööblit ja kaunistuselemente. Laululava alla on rollingute tarvis ehitatud kaheksa riietus- ja make-up-ruumi, baar Babylon koos kolme mänguautomaadi ja snooker’i lauaga, lisaks nii Lääne kui ka Eesti-poolsete korraldajate kontorid ja köök ning söögisaal. Tagaruumi teisel korrusel on eestlaste söögisaal ning soojendusbändi Big Country garderoobid.

Rollingud pole huvitatud riigitegelastest

Lava taha on sisustatud spetsiaalne meet & greed ruum, kus Rolling Stonesi plaadifirma EMI korraldab enne kontserti kohtumise siinsete plaadifirma esindajatega ning Eesti meediategelastega.

Ansambliga kohtuvad siinsest EMI esindusest Liisa Lukin ja Sven Aberdahl, TV3 asepresident Andres Jõesaar, Eesti Televisiooni peadirektor Toomas Lepp, Eesti Päevalehe peatoimetaja Kalle Muuli, Trio Grupi juhatuse esimees Rein Lang, Ekspress Grupi meediadirektor Priit Hõbemägi. Kontserdi pressiesindaja kinnitusel pole ansambli liikmed avaldanud soovi kohtuda ühegi siinse võimuesindajaga.

Oru tänava parklavaid VIP-idele

Kontserdiplats avatakse publikule kell 14, mil hakatakse kontserdipääsmeid müüma lauluväljaku kassades. Kõige kiiremini peaks pileti kätte saama Oru väravas, kus korraga töötab kaheksa piletikassat. Nii Mereväravas kui ka lauluväljaku Lasnamäe-poolses otsas asub neli kassat. Pileteid müüakse päeva jooksul ka kõikides varem välja kuulutatud müügipunktides ja hind on endiselt 595 krooni.

Lauluväljaku toitlustuspunktides saab osta traditsiooniliselt vabaõhuüritustel pakutavat kiirtoitu, ‰a‰lõkki, hamburgerit ning maiustusi. Karastusjookidest pakutakse ainult koka-koolat ning alkohoolsetest jookidest saab osta Koff-õlut.

Lauluväljakule on üles seatud esmaabi andmiseks kolm meditsiiniabipunkti, tõsisemate probleemide puhul on platsil kaks reanimobiili.

Kontserdi ajaks on parklaks muudetud Pirita tee linnast välja viiv suund Russalka mälestusmärgist kuni Maarjamäe memoriaalini. Liiklus suunatakse ümber täna keskpäeval. Pärast kontserti suunatakse parkinud masinad linnast väljuval suunal Pirita poole. Esimene autode ümberpööramise koht on Rummu teeots.

Oru parkla on avatud vaid VIP-pileti omanikele. VIP-id saavad pärast kontserti sõita mööda Smuuli teed ja Lasnamäe kanalit, kuid otse Pirita teele sõita nad ei tohi. Parkimine on kõikides parklates tasuta. Lauluväljaku juures on 200 politseinikku, kes korraldavad liiklust ja patrullivad kontserdiplatsil ning selle ümbruses. Lisaks politseile peab lauluväljakul vahti 300 turvameest.

Rolling Stonesi kontsert algab Tallinna lauluväljakul laupäeva õhtul 21.30, kell 20.00 astub lavale soojendusbänd Big Country. Eileõhtustel andmetel lahkub Rolling Stones kohe pärast kontserti Eestist.