„Selle kahekümne päeva jooksul, mis näitus on Narvas üleval olnud, on seda külastanud üle 10 000 inimese ning jagatud on hulgaliselt venekeelseid infomaterjale,“ rääkis rahandusministeeriumi eurokommunikatsiooni projektijuhi Ingvar Bärenklau.

Narvas Astri kaubanduskeskuses toimub täna kell 12 euronäituse raames neljas infoseminar.

Seminaril räägib rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak narvalastele teemal „Mida peaks teadma euro tulekust Eestisse.”

„Seminaridel on iga kord osalenud üle viiekümne inimese. Tänasel seminaril annab Rahandusministeeriumi kantsler ülevaate euro kasutulevõtuga seonduvast ning vastab narvalaste küsimustele,“ lisas ta.

Kokku viidi Narvas eurot tutvustava rändnäituse raames läbi neli infoseminari, kus räägiti euro kasutuselevõtu mõjust Eesti majandusele ja pangateenustele ning tutvustati uue raha turvaelemente.

Seminaridel on tänaseks esinenud ajakirjanik Anvar Samost, Eesti Panga sularahaekspert Õie Karask ning Swedbanki Narva kontori müügi- ja teenindusjuht Olga Anderzhanova. Seminare peeti vene keeles ja tasuta.

Euronäitus ning sellega kaasnevad seminarid ja kooliviktoriinid on osa üleriigilisest teavitusest, millega soovitakse suurendada Eesti elanike teadlikkust eurole ülemineku praktilistest aspektidest. Astri keskuses avatud euronäitus on eesti ja vene keeles, sissepääs on kõigile tasuta.

Näitus jääb Narvas avatuks kuni 15. septembrini. Alates 20. septembrist on euronäitus üleval Tallinnas Ahhaa keskuses ning 8. novembrist Tartu Lõunakeskuses.