Pärnu Pärnus avati eile üle Sauga jõe jalakäijate sild, mis lühendab Vana-Pärnu elanike jalavaeva ja ajakulu. Aastakümneid silda oodanud Vana-Pärnu elanikud tulid eile sillaavamisele ja leidsid, et ometi on põhjust linnaisadele tänulik olla.

Paljude tööl ja koolis käijate jalavaev lühenes oluliselt. Kui varem pidid Vana-Pärnu lapsed käima koolis kahe erineva bussiga või pikka teed jalgsi, siis nüüd lühenes koolitee mitmekordselt.

“Ma saan nüüd hommikul kauem magada ega jää enam kooli hiljaks, kui bussist maha jään,” rõõmustas sillapeol ringikeksinud Sander (11). Poisi ema lisas, et jalutuskäik noorema lapse lasteaeda kestab nüüd napilt 10 minutit, varem pidi arvestama kahe ümberistumisega bussisõiduga. “Meie pere elu läks tunduvalt lihtsamaks,” lisas kolme lapse ema.

Vana-Pärnus elav Lidia Vinter ( 78) ütles, et teisel pool jõge elaval poja perel on nüüd lust külas käia. “Ainult oleks pidanud varem silla ehitama, kui ma veel tööl käisin,” ütles vanaproua kõrval seisnud linnapea Vello Järvesalule, vihjates, et erinevad linnaisad on jalakäijate silda lubanud aastakümneid. “Mina pidin tihti jäätükkide vahel ronides tööl käima,” meenutas ta.

Uuest sillast said kasu ka Vana-Sauga elanikud, kellel on nüüd lihtsam bussiga linna sõita. “Vana-Pärnust käib palju rohkem busse, kui ühest maha jääd, saad kohe teisele minna,” ütles Maria Sosaar (59).

Linnapea Vello Järvesalu ütles, et tema soovis uuelt sillalt üleminekul tervist, jõudu ja edu kõikidele linnaelanikele. “Siis saame Pärnus veel uusi ja uusi sildu ehitada,” ütles ta.

Järvesalu sõnul võiks 10 aasta pärast ehitada silla üle Sauga jõe ja 20 aasta pärast uue kesklinna silla. “Perspektiivis võiks olla iga kümne aasta kohta üks sild,” ütles Järvesalu.

Kuigi uus sild on mõeldud vaid jalakäijatele, võivad hädaolukorras kaheteisttonnise kandejõuga sillalt üle sõita ka autod.