Laari kirjelduse kohaselt riputas Võru maavanem Robert Lepikson 1999. aasta 13. mai õhtul Nursi baasis käsirelvadest öösihikuga laskmist harjutades oma märklaua kõrvale ka ühe Savisaare korraldatud ürituse kutse.

“Kas keegi seda ka tulistas või pihta sai, ei saa ma nüüd, pea kaks aastat hiljem, kinnitada,” sõnas Laar. “Ma tunnen sügavat piinlikkust, et ei suutnud Lepiksoni korrale kutsuda, tema tegu ära hoida ega takistada ega anda sellele kiirelt eetilist hinnangut.”

Kolmapäeval TV 3-le antud intervjuus ütles Laar, et artikkel Savisaare pildi märklauana kasutamise kohta ei vasta tõele. “Lühidalt öeldes on tegemist jamaga,” lausus Laar.

Lepikson ei mäletanud täpselt, kel esimesena tekkis mõte võtta laskeharjutustele kaasa kutse Savisaare fotoga. Lepikson aga teadis kindlalt, et Laar tulistas pildi pihta.

“Kui mina olin nii loll ja võtsin kutse kaasa, siis kindlasti ei käskinud ma Laaril selle pihta tulistada,” ütles ta. Tema sõnul lasid Savisaare pildi pihta ka peaministri julgeolekunõunik Jaan Tross ja endine luurekoordinaator ja praegu presidendi nõunik Eerik-Niiles Kross.

“Esimesena sai pihta Laar, millele järgnes Laari üleskutse, et kes pihta ei saa on Savisaare sõber,” meenutas Lepikson. Ta lisas, et ainsana ei tabanud pilti Jaan Tross.

Eilses avalduses palus Laar andeks kõigi ees, keda tulistamisloo juhtum ja selle käsitlus on isiklikult puudutanud.