Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Kristian Jaani tõstab esile head koostööd nii laulu- ja tantsupeo korraldajate kui koostööpartneritega, teatas Põhja Prefektuur.

„Kuigi oma panuse laulu- ja tantsupeo õnnestumisse andsid ühel või teisel viisil ligi 300 politseiametnikku, väärivad suurimat tänu ikkagi lauljad-tantsijad ja külalised. Just nemad lõid oma viisaka ning lugupidava käitumisega kõik eeldused selleks, et pidu igati korda läheks ja kõigile ainult rõõmu valmistaks,“ rääkis Jaani.

Laulupeo rongkäigu ajal pidas politsei kinni teolt tabatud taskuvarga koos tema juures olnud varastatud asjadega. Tähelepaneliku möödakäija abiga pidas politsei reedel kinni ka ühe isiku, kes üritas klaasi lõhkumise teel murda sisse autosse, et sinna jäetud asju varastada. Mõlema juhtumi puhul on alustatud ka kriminaalmenetlus.

Kolme päeva jooksul pöörduti politsei poole 44 juhul seoses kaduma läinud lastega. Kõik lapsed õnnestus politseil ka vanematele üle anda või koolidesse grupijuhtide juurde toimetada. Politsei kätte toimetati ka 100 leidu, millest 23 ootavad veel omanikule tagastamist.