Tallinna linnavolikogu keskerakondlasest aseesimees Elmar Sepp peatas kolmeks kuuks oma saadikuvolitused, nurjates nõnda segaste korteritehingute pärast volikogus tema vastu kavandatud umbusaldushääletuse.

“Umbusaldamisest on Elmar Sepp nüüd küll pääsenud, aga korteritehingute teema pole veel sugugi päevakorrast maas,” ütles linnavolikogu Isamaaliidu fraktsiooni esimees Toomas Tõniste.

Kui Sepp peaks kolme kuu pärast oma volitused taastama, naaseb ta volikokku lihtliikmena. “Tegelikult ei olnud selline käik Keskerakonna poolt eriti ootamatu, pigem oleks arvanud, et Sepp teeb seda ajakirjanduse uudishimu vähendamiseks juba varem,” nentis Tõniste.

Tallinna valimiskomisjon kinnitas Elmar Sepa volituste peatamise neljapäeval. Saadikuvolitusi saab peatada minimaalselt kolmeks kuuks ning saadik ei pea oma soovi põhjendama.

Relvastatud filmikaameraga

Sepa asendusliikmeks volikogus pidanuks saama Kadri Must, kes on oma volitused linnavolikogus samuti peatanud. Seetõttu pääses volikokku 89-aastane kuulus rindeoperaator Semjon Školnikov.

Kolmekordne Stalini preemia laureaat ·kolnikov oli üks 258 Vene filmioperaatorist, kes saadeti Teise maailmasõja ajal rindele innustavat kinokroonikat tegema. Eestisse sattus ta 1947. aastal.