Seppiku sõnul ei ole tegu uue ideega ning seda on arutatud ka varem, kuid tema ei kuulu juristide hulka, kes põhiseaduse kiiret muutmist pooldaksid.

„Ansip oma keemiku haridusega ei tunneta juriidilisi nüansse ning on kaotanud poliitilise taju,“ kommenteeris Seppik Päevaleht Online´ile.

Poliitiku sõnul on põhiseaduse üks peamisi omadusi stabiilsus ning 1992. aastal on rahvahääletusel paika pandud just selline valimiskord nagu praegu kehtib. Ta ei eita, et valimiste muutmise mõttel on ka jumet, kuid teemat tuleb laiemalt arutada ning panna see siis taaskord rahvale otsustamiseks.

Seppiku arvates ei saa segamini ajada kohalikku ja riiklikku tasandit, kuna mõlema probleemid on täiesti erinevad. „Inimene ei saa üldse aru, keda ja kuhu ta valib,“ arvas Seppik valimiskorra kiirest muudatusest.

Positiivse küljena tõi keskerakondlane välja asjaolu, et riik ei oleks harvemate valimiste korral pidevas valimistsüklis ning ilmselt muutuksid ka kulud väiksemaks. „Aga demokraatia ei olegi väga odav,“ leidis ta siiski ning arvas, et valimised muutuksid nii vaid segasemaks.

Möödunud nädalal käis peaminister Andrus Ansip välja idee, mille kohaselt toimuksid riigikogu ja kohaliku omavalitsuse valimised iga nelja aasta tagant ühel ja samal päeval ning presidendi ja Euroopa Parlamendi valimised iga viie aasta tagant samuti samal päeval.